• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-11-06 01:13:48)

Legat de perioada de asteptare pentru decontare ar trebui sa va interesati la Casa de Asigurari.Costurile unei proteze totale difera in functie de tipul protezei( cimentata sau necimentata) precum si in funtie de modelul protezei( firma de la care se achizitioneaza).

Dr Mihai Rascu (2018-11-01 13:27:26)

Tenosinovita postraumatica extensor ulnar al carpului cu subluxatie mediala

Dr Mihai Rascu (2018-10-30 02:26:12)

Aveti o leziune de menisc corn posterior care necesita interventie chirurgicala artroscopica, o leziune partiala de ligament incrucisat anterior care mu ridica probleme si o plica sinoviala ( care reprezinta o aderenta in genunchi) care se rezolva in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale pentru menisc.

Geti (2018-10-26 20:30:37)
Fiica mea in varsta de 16 ani si 8 luni, in urma efectuarii unui RMN genunchi drept, a primit urmatorul rezultat - rapoarte osoase normale -LIA - cu traiect si insertii pastrate, dar cu semnal crescut interfibrilar, fara discontinuitati fibrilare - LIP,LCL,LCM, tendoane patelar, cvadricipital si retinacule patelare - cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale - meniscuri - cu insertie , grosime si semnal normale - subtiere cu aprox. 50% din grosimea cartilajului fetei articulare madiale patelare , cu neomogenitati de semnalsi neregularitati de contur -arie de edem osos in 1/3medie pe fata anterioara a patelei - usoara subtiere pe alocuri a cartilajului articular femuro-tibial in compartimentul tibial - crestere de semnalin 1/3 superioarala nivelul grasimii hoffa - mica acumulare fluida intraarticulara la nivelul bursei suprapatelare ( diametru AP 3-4mm) in recesurile menisco-femuralsi menisco-tibial laterale si in articulatia tibio-fibulara - fara discontinuitati fibrilarela nivelul structurilor musculare surprinse . CONCLUZIA -leziune interstitiala LIA -condromalacie grad II fata mediala patelara - condropatie incipienta femuro-tibiala in compartimentul medial -minima hidartroza. Va rog domnul doctor sa-mi spuneti cat de grav este ? LIA e rupt partial? subtierea cartilajului se reface de la sine, edemul osos se reface de la sine? Se recomanda artroscopia? Refacerea este 100%? Precizez ca fiica mea este eleva la liceul de coregrafie- dans clasic si contemporan, cam 20 ore pe saptamana. Considerati ca afectiunea este recenta(in urma cu aprox doua saptamani a alunecat in timpul exercitiilor) sau veche( frecvente piruete, sarituriÎ ? Ce miscare ar fi putut cauza afectiunile? Va putea relua pregatirea fara riscuri ? Va multumesc anticipat?

Dr Mihai Rascu (2018-10-26 20:30:37)

Leziunile nu au indicatie chirurgicala, va recomand o perioada de recuperare medicala de cel putin 2 luni (fizio si kinetoterapie).

Dr Mihai Rascu (2018-10-18 22:19:21)

Soldul ridicat se poate datora unei probleme la nivelul baziunului sau o scolioza dorsolombara.Va astept la consultatie pentru examinarea clinica necesara.

Dr Mihai Rascu (2018-10-16 07:35:47)

Problemele pe care le aveti la umar nu necesita interventie chirurgicala,recomandarea mea este sa incepeti o perioada de recuperare medicala,urmate de infiltratii cu cortizon/PRP