• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-06-29 14:32:59)

Daca leziunile de cartilaj nu sunt foarte mari atunci artroscopia poate fi o solutie, dar pentru inceput va recomand o perioada de recuperare medicala si in cazul in care nu obtinem rezultate va astept la consult cu CD ul RMN.

Dr Mihai Rascu (2018-06-27 17:12:51)

Leziunile aparute pe RMN nu ar avea indicatie chirurgicala.Va recomand sa efectuati o perioada de recuperare medicala iar daca simptomele nu se imbunatatesc va astept la consultatie impreuna cu RMN ul.

Dr Mihai Rascu (2018-06-14 06:38:53)

Este posibil ca zogomotul sa se datoreze lichidului ramas in genunchi postoperator.Daca dupa inca o luna de recuperare zgomotul se repeta de mai multe ori,va recomand un RMN de control.

Emilia Natalia (2018-06-12 14:26:53)
Buna ziua. Imi puteti da si mie un sfat? Problema mea a inceput acum un an, in mai 2017, intr-o dimineata m-am intins pur si simplu, si de-odata am auzit trosc la umarul drept si de-atunci ma doare umarul. Am luat pastile, am facut fizioterapie (unde, laser) gimnastica medicala si tot nu scap de durere. Am facut initial o radiografie unde mi-au spus ca am o demineralizare a oaselor si cam atat (medicul meu de familie oricum ma suspecteaza de osteomalacie). Saptamana trecuta am facut si un rmn umar iar concluziile au fost CONCLUZII Modificari inflamatoriii acromioclaviculare drepte Tendinita de supraspinos. Buletinul de rmn zice asa: IRM umar drept nativ: -modificari inflamatorii/edematoase la nivelul articulatiei acromioclaviculare drepte cu hipertrofie capsulara, neregularitati la nivelul suprafetelor articulare, modificari edematoase difuze subcondrale pe ambii versanti articulari; stergerea grasimii fiziologice caudal de spatiul articular, contact cu jonctiunea musculotendinoasa supraspinoasa . -modificari edematoase la nivelul tendonului muschiului supraspinos ,fara semne de ruptura completa. -in rest tendoanele coafei rotatorilor (infraspinos, subscapular, rotund mic) fara semne RM de degenerare sau ruptura. -fara modificari de contur la nivelul capului humeral. -labrumul articular cu aspect normal. -tesuturi moi periarticulare normale. CONCLUZII Modificari inflamatoriii acromioclaviculare drepte Tendinita de supraspinos Ce credeti ca as mai putea face sa scap de aceasta durere? Nu pot ridica mana, nu o pot duce la spate, mi-e greu sa ma imbrac, mi-e greu la locul de munca, mi-e greu noaptea..efectiv nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc anticipat.

Dr Mihai Rascu (2018-06-12 14:26:53)

Va recomand o perioada de recuperare medicala de aprox 1 luna,daca durerea nu scade semnificativ va recomand o infiltratie in umar cu cortizon si continuarea kinetoterapiei.