• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-01-25 15:01:09)

Costul variaza in functie de firma producatoare si in functie de patologia soldului dvs.Va astept la consultatie impreuna cu ultima radiografie efectuata si va pot da toate detaliile dorite.

Dr Mihai Rascu (2018-01-21 16:46:06)

Initial un tratament de recuperare medicala asociat eventual cu infiltratii intraarticulare cu cortizon si in ultimul caz o interventie artroscopica de curatare a sinovitei ( sinovectomie artroscopica).

Dr Mihai Rascu (2018-01-15 08:27:00)

Cred ca cel mai eficent tratament in acest stadiu sunt infiltratiile cu solutii vascoelastice sau PRP.

Dr Mihai Rascu (2018-01-12 18:04:31)

Daca chistul este cauza durerii si aceasta nu cedeaza la tratamente antiinflamatorii( pastile,recuperare medicala) atunci se impune artroscopia de umar cu excizia chistului.

Irina S. (2018-01-12 15:08:59)
Buna seara si multe felicitari pentru rabdarea si dedicarea cu care cititi si raspundeti fiecarui mesaj!Multumim ! Tocmai am primit rezultatul RMN-ului facut fiicei mele de 11 ani si nu prea inteleg nimic... A "ratat" o treapta la coborarea din casa acum 8 luni.S-a umflat, a acumulat lichid, ghips etc. Cum durerea persista, am facut si RMN al carui rezultat este urmatorul : Examinarea IRM nativa la nivelul genunchiului drept evidentiaza: -lateralizare a patelei cu ~7mm; -of fabela prezent cu dimensiuni infracentimetrice; -menisc lateral-traiect de fisura orizontal in hipersemnal PD fat sat la nivel radiculo-cornual anterior, in contact cu suprafata meniscala inferioara; -menisc medial-cu insertie, grosime si semnal normal; -LIA, LIP, LCL, LCM, tendoane patelar, cvadricipital si retinacule patelare-cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale IRM; -cartilaje articulare cu grosime pastrata,fara discontinuitati; -incluziune rotunda de ~5/4mm in hiposemnal pe toate secventele situata intercondilian, anterior de insertia distala LIA-corp cartilaginos?; -fara acumulare fluida intrarticulara notabila; -fara discontinuitati fibrilare la nivelul structurilor musculare surprinse, fara traiecte de fracturi osoase. CONCLUZIE: Subluxatie laterala patelara. Ruptura la nivel radiculo-cornual anterior ML. Posibil corp condral intraarticular intercondilian, anterior de insertia distala LIA. Am de ce sa ma ingrijorez? Am cu ce sa o ajut avand in vedere ca se plange de dureri cel putin de 2-3 ori pe saptamana? Multumesc!

Dr Mihai Rascu (2018-01-12 15:08:59)

Pare sa aiba o leziune de menisc destul de mare precum si un fragment de cartilaj in articulatie, ambele situatii pot determina aparitia durerii.Va recomand o perioada de recuperare medicala si daca durerile nu dispar se poate pune problema unei artroscopii de genunchi.

Dr Mihai Rascu (2018-01-09 13:40:12)

Leziunea de menisc de gradul III are indicatie chirurgicala, leziunea partiala de ligament nu are indicatie de ligamentoplastie.