• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Maria Mihalca (2017-07-10 13:22:06)
Buna ziua,ma numesc Maria, am fost diagnosticata la EMG cu Sndromul de tunel carpian la ambele maini, la mana dreapta mediu spre agravat si la stanga mediu. Doresc sa spun ca spre deosebire de ce am citit mai sus, eu am aceste simptome din copilarie (amorteli), iar dureri nocturne in palma de la 17 ani, cand am inceput a tricota un pulovar. Pe parcursul vietii (acuma am 62 ani), am avut dureri si amorteli cu intermitente, legat de activitatile pe care le faceam. Dupa curatenie mare sau mai mica, adica legat de folosirea mainilor, durerile si amortelile erau mai accentuate. Acuma lucrand mai putin ma simt mai bine, dar printr-o conjunctura am ajuns sa fac EMG, care mi-a dat rezultatul de mai sus. Acuma, tocmai sunt programata la interventia chirurgicala. Va intreb, daca acuma amortelile si durerile sunt mai slabe se poate ca datorita inaintarii in varsta si atrofierii unor muschi, etc, presiunea exercirata asupra nervului sa fie mai mica si sa nu mai trebuiasca operatia? Mi-e teama ca sa nu fie mai rau dupa operatie, in urm a ceea ce am citit aici. EMG am facut de 3 ori, in 1015, 2016 si 2017 si de fiecare data s-a confirmat diagnosticul, cel din 2017, spune medicul ca arata o agravare la mana dreapta in special. Pe parcursul zile pot sa lucrez, nu am momente in care sa nu-mi simt degetele, uneori chiar nu am nici o amorteala. Mentionez ca si mama mea si sora mea au avut aceste amorteli si dureri, nu s-au operat, dar durerile au incetat, mai ales la mama, care e mai in varsta, zice ea, ca dupa bai cu sare. Va multumesc.

Dr Mihai Rascu (2017-07-10 13:22:06)

Daca durerile sau amortelile nu sunt mari, atunci puteti amana operatia si puteti incerca o perioada de kinetoterapie.

Radu Gabriel (2017-07-01 06:08:40)
Buna ziua, In primul rand, as dori sa va felicit pentru profesionalismul de care dati dovada. In al doilea rand, as dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatorul aspect. Problemele mele au inceput in anul 2015, cand a trebuit sa fac o interventie chirurgicala la genunchiul stang (ligamentoplastie LIA, mai specific). Datorita unei recuperari inadecvate, am solicitat de-a lungul timpului genunchiul drept si am observat recent dureri. In urma efectuarii RMN-ului, rezultatele au fost: -> segmente osoase ale articulatiei cu forma, pozitie si articulare normale; fara modificari de semnal RM la nivelul maduvei osoase a structurilor osoase din campul de examinare; la nivelul femuro-tibial contururi epifizare normale, corticala osoasa cu grosime regulata; -> cartilaj de acoperire de la nivel retropaletar, de la nivelul trohleei femurale, de la nivelul condililor femurali si de la nivelul platoului tibial - cu aspect RM normal; -> minima modificare de semnal intratendinoasa la nivelul portiunii distale a tendonului cvadricepsului (tendinopatie cvadricipitala) -> tendon patelar cu aspect RM normal; -> MPFL si ambele retinacule patelare - cu aspect RM normal -> ligament incrucisat anterior cu traiect si grosime normala, cu minime modificari de semnal interstitiale intraligamentare in 1/3 distala a ambelor bandelte (minima leziune interstitiala LIA in 1/3 distala); minima acumulare fluida pe versantul anterior al LIA; -> ligament incrucisat posterior cu pozitie normala, contur net, semnal omogen hipointens; -> ligamente colateral medial si colateral lateral cu traiect si semnal RM normal; -> tendon muschi popliteu, tendon distal muschi biceps femural si portiune distala tract ilio-tibial - cu aspect RM normal; -> menisc extern si corn anterior + corp menisc intern - cu aspect RM normal; -> la nivelul zone rosii a cornului posterior al meniscului intern se vizualizeaza discrete modificari de semnale intrameniscale de tip degenerativ-globuloase (leziune meniscala grad I) si un traiect longitudinal fin de fisura meniscala ce porneste de la suprafata capsulara si care merge inferior, fara atingere a suprafetei meniscale inferioare (leziune grad III corn posterior MI); -> minima acumulare fluida ce apare in hipersemnal T2 si semnal intermediar T1, la nivelul burselor supra si retropatelara, pe versantul anterior al LIA si in bursa dintre capul medial al gastrocnemianului si semimembranos; -> plica sinoviala mediala proeminenta; -> fara anomalii de semnal RM la nivelul partilor moi periarticulare ale genunchiului drept. Mi-ar fi foarte util un sfat din partea dumneavoastra cu privire la ce trebuie facut in continuare. Va multumesc anticipat, Radu

Dr Mihai Rascu (2017-07-01 06:08:40)

Recomandarea mea este de artroscopie de genunchi ( pentru leziunea de gr III de menisc si pentru plica sinoviala mediala, ambele putand fi responsabile de durere).Pentru o decizie adecvata va astept la consultatie pentru examinarea clinica a genunchiului.

Dr Mihai Rascu (2017-06-27 12:51:46)

Va pot ajuta cu artroscopia de glezna dar costurile variaza in functie de diagnostic si procedura.Imi puteti trimite pe adresa de mail drrascu@yahoo.com diagnosticul pentru a va putea spune costul exact al interventiei.