• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2017-02-23 18:17:20)

Din ce mi ati scris, leziunea de ligament incrucisat este patiala deci este posibil prin kinetoterapie consecventa sa cresteti tonusul masei musculare si sa nu simtiti instabilitate.Daca dupa perioada de recuperare ramanem cu instabilitate arunci se pune problema ligamentoplastiei.

ELENA (2017-02-23 07:15:22)
Buna dimineata . Va prezint rezultatul unui RMN genunchi , efectuat in urma cu doua zile , la aproximativ 25 zile de traumatism - cadere la schi ( in aceasta perioada am purtat orteza , insa am continuat sa merg la serviciu - intr-un serviciu de urgenta ) . 1.La nivelul cornului posterior al meniscului intern se observa modificari degenerative stadul II. 2. Ligamenful incrucisat anterior este subtiat de ansamblu, cu edem periligamentar in fosa intercondiliana. 3. Ligamentul colateral medial este subtiat si prezinta modificari edematoase periligamentare. 4. Insertiile femurale ale ligamentului colateral lateral si tendonului popliteu apar cu infiltrat edematos difuz si cu lama de fluid in jur. Retinaculul patelo-femural medial este subtiat la insertia femurala, cu important edem in partile moi adiacente. 5.Acumulare lichidiana se observa supra-si retropatelar 6.Ligamentul incrucisat postedor, tendonul rotulian, retinaculul patelo-femural latetaJ si cartilajul ancular au aspect IRM normal. CONCLUZTI: l. Leziune partiala ligament incrucisat anterior, ligament colateral medial si retinacul patelo-femural medial, cu edem in partile moi din iur. 2. Infiltrat edematos al insertiilor femurale ale ligamentului colateral Iateral si teridonului popliteu. 3. Bursita supra-si retropateLata. Daca credeti ca este necesar , va pot trimite si CD acestei investigatii . In acest moment mi se recomanda fie A . imobilizare TOTALA ( gips sau orteza fixa , in pat ) timp de 3 saptamini , urmata de recuperare ( kineto ) fie B . artroscopie , urmata de imobilizare si recuperare . Clinic am stabilitate pe genunchi , acesta mai este ,in exterior , un pic edematiat , si , rareori , noaptea am durere VAS 2-3 /10 , care cedeaza spontan la gasirea unei pozitii antalgice si nu necesita medicamentatie . Care este opinia dvs vis a vis de optiunile terapeutice recomandate in acest caz ? Va multumesc pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada , care fac cinste Halatelor albe , atit de criticate in ultima perioada ! Cu respect .

Dr Mihai Rascu (2017-02-23 07:15:22)

Va recomand o perioada de recuperare medicala de 1 luna , dupa daca durerile sau instabilitatea se mentin atunci se pune problema unei artroscopii,

Carstea madalin (2017-02-20 12:18:02)
Buna ziua domnule Dr.Rascu.Va scriu in legatura cu baiatul nostru care in aprilie implineste 18 ani si care in data de 8 octombrie a suferit un accident la glezna in timpul unui meci de fotbal.a fost transportat de urgenta la spitalul judetean Buzau unde la urgente i-au spus ca are entorsa si au pus piciorul in ghips intr-0 pozitie oarecum suspecta ,adica foarte stramb.dupa 16 zile ne-am intors la spital dupa ce din cauza durerii am scos gipsul acasa in aceeasi zi spunand doctorului ca piciorul este foarte stramb, ne-a trimis sa mai facem o radiografie ,dupa care ni sa spus ca piciorul este bine si ca din cauza noastra ca am scos ghipsul este umflat si ni se pare ca este stramb dupa care la pus iar in ghips pentru inca 10 zile.dupa cele zece zile au scos ghipsul si a zis ca este bine si ca dupa 30 zile baiatul va merge bine, dar ca este bine sa facem recuperare medicala daca vrea sa se intoarca la fotbal mai repede.am tot facut recuperare dar degeaba si piciorul fiind stramb in continuare baiatul mergea foarte greu abia putandu-se deplasa pana la scoala.inr-un final am decis sa mergem sa facem un CT si am ramas socati sa aflam ca baiatul are luxatie la fel ca in prima zi .as vrea sa va spun interpretarea CT in care scrie Luxatie cvasicompleta interna naviculo-talara ce asociaza subluxatie externa a talusului pe calcaneu cu pastrarea articulatiilor naviculo-cuneiforme.Prezenta unui fin traiect orizontal antero-posterior de fractura navicular ce intereseaza ambele suprafete articulare.Eroziune osoasa pe fata anterioara a talusului produsa prin impactarea cu marginea naviculara cu doua fragmente osoase infracentrimetice adiacente.Acumulare fluida plantara si posterioara de fata naviculara.Asta ar fi problema si ne dorim sa stim si parerea dUmneavoastra ca specialist .Din cate am inteles trebuie operat si e posibil ca baiatul sa ramana cu sechele dar ceea ce ne dorim este ca baiatul sa poata merge iarasi normal deoarece merge foarte schiopatat si e un adevarat chin sa mearga zi de zi la scoala cu asemenea dureri.

Dr Mihai Rascu (2017-02-20 12:18:02)

Din descrierea CT ar trebui interventie chirurgicala.Va astept cu imaginile CT pentru a analiza optiunile.

Dr Mihai Rascu (2017-02-18 16:30:44)

Puteti incepe o perioada de recuperare medicala asociata eventual cu o infiltratie subacromiala cu cortizon.