• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2017-01-29 05:17:47)

Riscurile sunt legate de afectiunile coeexistente ale pacientului.Daca afectiunile sunt mici atunci riscurile legate de interventie sunt minimale.

Dr Mihai Rascu (2017-01-21 09:56:51)

Leziunea de gradul III are indicatie artroscopica cu atat mai mult daca este simptomatica.Va astept la o consultatie pentru examinarea clinica a genunchiului , lucru care ne ajuta in stabilirea conduitei terapeutice.

Adriana F (2017-01-18 17:25:30)
Sarutmana domnule doctor. Buna tuturor. Daca ati putea sa ne dati si noua un sfat. Sotul meu (26ani) a avut un incident in martie 2016 cand a jucat fotbal in sala. Pur si simplu a cazut secerat la pamant fara sa il faulteze nimeni. A acuzat durere groaznica de genunche drept. L-am dus la cineva la masaj si 2 saptamani a fost ok, apoi iar i-a 'sarit' genunchele de la loc pe cand a trebuit sa sara cam 50cm de pe o scara si i s-a miscat iar genunchele. Am mers direct la urgente... putin l-a calmat. Apoi ne-am dus la aceeasi persoana - chiropractician, l-a pus la loc si in decurs de 2 saptamani am mers tot la 2 3 zile la masaj. A fost ok. Recuperare 90%. Totusi a purtat o orteza medicala pe genunche de atunci vreo 3 luni in continuu si s-a protejat. Acum 2 saptamani a facut destul de multa miscare pt ca a fost la o plimbare mai lunga pe jos si apoi la apa termala seara. In aceas seara cand a iesit din bazin, i-a 'pocnit' ceva la genunche si zice ca s-a dus de la loc si l-a repus pe pozitie el. Cert e ca durerea a reaparut si am fost la RMN in Oradea. Medicul i-a analizat RMN-ul: -MODIFICARI EROZIVE INCIPIENTE ALE STRUCTURILOR CONDRALE ARTICULARE -MENISCUL POSTERO-EXTERN PREZINTA O FISURA DE GRADUL III -MENISCUL ANTERO-INTERN SI POSTERO-EXTERN CU CATE O FISURA ORIZONTALA DE GR I -FARA MODIFICARI ALE LIGAMENTELOR COLATERALE SAU LIA, LIP -ACUMULARE LICHIDIANA MICA INTRARTICULARA -NU SE CONSTATA MODIFICARI EDEMATOASE IN STRUCTURA OSOASA TIBIO-FEMURALA. Domnule doctor, sau cineva in cunostinta de cauza, va rog sa ne spuneti care este cea mai buna solutie la aceasta problema? Va multumesc anticipat!

Dr Mihai Rascu (2017-01-18 17:25:30)

Leziunea de menisc de gradul III are indicatie chirurgicala, mai ales in cazul in care avem o instabilitate asa cum mi ati descris.Va astept la consultatie pentru examinarea clinica a genunchiului.