• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Bucur Daniela (2017-01-09 18:17:57)
Buna seara, Ma numesc Bucur Daniela, 29 de ani. De aproximativ 5 ani ma confrunt cu o durere la piciorul stâng care începe din sold si coboară pe pulpa in jos pana la genunche. Durerea e precum o arsura, uneori puternica altfel încât nu pot nici sa dorm pe partea stânga noaptea, alteori e mai domoală durerea. Uneori cand ma ridic din pat sa de pe scaun, de abia imi îndrept piciorul de durere, la îndoire pe timp de repaus simt același lucru. Inca de atâta timp, nu am reusit sa-mi dau seama in funcție de ce factori durerea devine puternica. Acum un an si jumătate, am început sa am dureri la articulațiile degetelor, iar dupa lungi investigații am fost diagnosticata cu artrita psoriazica mergând mai mult pe istoricul familial, tatăl meu având psoriazis pentru care am urmat un tratament cu metotrexat. Acum cateva luni, fiind in vizorul unui medic reumatolog din Cluj-Napoca, văzând eu acasa ca se modifica la forma coapsa stânga (puțin este mai bombată decat la piciorul drept), i-am comunicat doamnei doctor acest lucru, ea recomandându-mi un examen RMN. Concluzie RMN:" infiltrare a țesutului subcutanat in dreptul marelui trohaner femural stâng si superior de acesta, in dreptul gluteilor mare si mijlociu, nespecifica. Adiacent mușchiului vast lateral stâng in dreptul joncțiunii dintre treimea sa medie si cea inferioară se pune in evidentă o imagine "in banda" la interfața dintre mușchi si țesutul subcutanat de 3 mm grosime si 88 mm lungime in hipersemnal T2/ hiposemnal T1, mai probabil lichidiana - Fascita? Fina lama de lichid in dreptul fasciei mușchiului vast lateral stâng la interfața cu țesutul subcutanat - posibil Fascita" In urma rezultatului am primit un tratament de 8 saptamani cu prednison. In primele saptamani in care doza era mai mare, durerea de la picior s-a ameliorat destul de bine, însă la 2 zile dupa încetarea tratamentului, piciorul ma durea la fel de tare ca si înainte de tratament. In urma altui consult, am primit o infiltrație in picior cu cortizon, care mi-a ameliorat durerea decat 4 zile.. Acum mi s-a recomandat o biopsie la picior, deoarece inca nu sunt siguri de diagnostic. V-as ruga din suflet, daca aveți un pic de timp, sa-mi Spuneti părerea dumneavoastră. Va mulțumesc, Cu stima, Daniela Bucur

Dr Mihai Rascu (2017-01-09 18:17:57)

Cred ca biopsia poate lamuri diagnosticul, in ceea ce priveste durerea care porneste din sold si se lasa pe picior poate reprezenta o sciatica sau o tromboza venoasa.Va recomand sa efectuati o electromiografie membru inferior, o examinare ecografica Doppler arterial si venos membru inferior si biopsia din zona cu probleme.

Dr Mihai Rascu (2017-01-04 22:26:20)

In principiu are indicatie chirurgicala,fiind vorba despre o instabilitate patelara cu luxatie recidivanta de rotula, dar initial va recomand efectuarea unui RMN cu masuratori rotuliene.

Dr Mihai Rascu (2016-12-29 11:35:42)

In principiu va recomand sa incercati o perioada de recuperare medicala de o luna , timp in care sunt interzise activitatile sportive. Daca durerea va persista atunci ne putem gandi la o interventie chirurgicala.