• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Loredana (2016-12-02 11:13:23)
Buna ziua. Acum cateva luni am inceput sa simt usoare dureri la nivelul genunchiului stang si un usor disconfort in timpul mersului,probleme pe care le-am ignorat. In timp a inceput sa apara,imediat sub genunchi,o umflatura de marimea unei nuci,iar genunchiul a inceput sa se blocheze din ce in ce mai des ,pana cand nu am mai putut indrepta piciorul. Am contactat ortopedul,care mi-a recomandat raze Rontgen si apoi un RMN. Nefiind in Romania,nu am inteles mare lucru din ceea ce s-a vazut pe RMN,in afara de lichid si o mica ruptura de menisc.Mi-a recomandat pt inceput fizioterapie,fara rezultat si apoi mi-a facut artroscopie(toate astea intamplandu-se in perioada de 2 luni). Dupa artroscopie,mi-a spus ca meniscul a fost lasat ”in pace”,pt ca ruptura era destul de mica,geninchiul arata bine in interior si urmeaza sa continui fizioterapia. In toata aceasta perioada am prezentat dureri la nivelul geninchiului,in special in partea interioara si impotenta functionala. La control(dupa 2sapt) ,s-a dovedit a avea doi ganglioni,deasupra si dedesubtul geninchiului. Am primit injectii cu cortizon,3 la numar in decurs de 2 saptamani,merg la fizioterpaie de 3 ori / sapt,dar nu se vede nici o ameliorare,ba dimpotriva...inrautatire,pe motiv ca din nou nu pot merge,sprijinindu-ma doar in carje,durere mare,iar in locul unde au fost acei ganglioni s-au format niste umflaturi dureroase... Ce ma sfatuiti sa fac? Pot merge la un alt medic ,sa cer o noua artroscopie? Cat de des se poate face aceasta interventie?

Dr Mihai Rascu (2016-12-02 11:13:23)

Nu mi dau seamna exact care este diagnosticul dvs si nu cred ca artrocopia genunchiului ar putea reprezenta vreo solutie.Va astept la o consultatie cu RMN ul efectuat.

jelena (2016-11-22 11:46:22)
buna ziua ! sunt femeie, am 69 ani. uneori am avut puseuri[?] de gonartroza, de ex acum 3 ani, nu am luat niciun medicament, am pus comprese cu brusture si am mers 2 luni pe jos [ vara ] toata ziua si mi-a trecut.[ sunt adepta acestui gen de " leacuri" cand se potrivesc]. in vara aceasta a inceput sa ma doara la clalalt genunchi un punct fix, 99 la suta meniscul . nu mai lungesc povestea. acum o saptamana am fost la un medic specialist bun si, inainte de a ma consulta, m-a intrebat cati ani am si mi-a pus diagnosticul :gonartroza. mi-a miscat piciorul , am facut raiografie, s-a confirmat gonartroza , dar pe mine nu ma doare cand indoi piciorul , nici articulatia .dansul mi-a zis: americanii nu mai opereaza meniscul de la o anumita varsta, va pun pe o lista de asteptare pentru protezare care se face intre 65 si 75 ani. peste 6 luni , un an sa va operez. mi-a facut, totusi , o infiltratie cu synocrom . in primul rand a trebuit sa ma intepe de 3 ori, pentru ca piciorul meu se incorda , nu ma puteam abtine, nu stiu cum puteam sta relaxata , s-a indoit un ac. nici nu stiu, totusi, cum a reusit sa patrunda pana la urma . la sfarsit si inca 8 ore am avut dureri de intensitatea durerilor de masele. dupa 3-4 zile a trecut efectul diclofenacului s midocalmului [care nu stiu pentru ce este]. meniscul...la locul lui , ma doare genunchiul[credeam ca poate imi trece temporar cu infiltratia]. m-am gandit mult, nu as vrea sa fac operatie , de obicei nu ma dureau picioarele , vreau sa ma ocup de menisc , DOAR cu anestezie locala , dar v-as ruga sa imi spuneti: la cat timp dupa infiltratia aceea [4 sau 5 ml] se poate face artroscopie ?are vreun efect nedorit infiltratia in cazul artroscopiei ? mai are loc serul fiziologic ? dupa 30 zile este obligatorie alta infiltratie pentru lubrefiere ? daca am HTA II pot face artroscopie? va multumesc mult

Dr Mihai Rascu (2016-11-22 11:46:22)

In primul rand va recomand efectuarea unui RMN de genunchi pentru a ne lamuri exact care sunt leziunile.Infiltratia cu solutie vascoelastica nu contraindica artroscopia de genunchi, ea se poate repeta dupa artroscopie la aprox 1 luna.