• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Elena (2016-09-24 13:21:08)
Buna ziua, Acum 6 zile am fost lovita (si proiectata 3 m) de o masina, pe trecerea de pietoni. La Spitalul Bagdasar, unde am ajuns cu Salvarea, mi s-au facut radiografii, neconstatandu-se fracturi. Genunchiul stang era lovit si umflat, iar eu nu ma puteam lasa pe el din cauza senzatiei de instabilitate laterala a articulatiei. Mi s-a recomandat IRM, realizata dupa 3 zile. Concluzia: - Cantitate medie de lichid intraarticular dar important extinsa in bursa suprapatelara, 40mm lungime, 10mm antero-posterior, partial si in bursa gastrocnemianului; plica sinoviala suprapatelara incompleta - Ligament incrucisat anterior cu fibre rare vizibile continue, cu grosime si semnal crescute, cu semnal infiltrativ inter-perifibrilar difuz - Ligament incrucisat posterior, tendoanele aparatului extensor, ligamente colaterale-continue, cu semnal normal - Edem osos pe condilul tibial lateral, posterior, interesand si osul subcondral, cu infundare discreta, cu corticala integra dar remarcandu-se un fin traiect liniar oblic cu semnal nespecific ce poate reprezenta o linie de fractura incomplete - Menisc intern cu banda de hipersemnal in cornul posterior si corp fara sa intrerupa net suprafata articulara, cu aspect degenerativ, menisc extern fara anomalii de semnal sau morfologie - Edem subcutanat difuz in regiunea genunchiului, in special pe fata laterala cu semnal edematos insinuate si profund intre muschii popliteu, plantar si gastrocnemian lateral, precum si de-a lungul tendonului popliteului Statuus postentorsa cu ruptura incompleta LIAE si contuzie osoasa tibiala As dori sa aflu opinia dv. in legatura cu posibilitatile de recuperare, avand in vedere varsta mea (71 ani). Sunt o persoana destul de activa: umblam zilnic pe jos si cu bicicleta. Va multumesc, d-le doctor.

Dr Mihai Rascu (2016-09-24 13:21:08)

Va recomand o perioada de recuperare medicala de aproximativ 2 luni , daca simptomele persista va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2016-09-13 20:16:44)

Reprezinta inflamatia tesutului sinovial prezent in articulatii fara o cauza obiectiva.Ca tratament puteti folosi medicamente antiinflamatorii, fizioterapie,infiltratii intraarticulare.

Dr Mihai Rascu (2016-09-08 16:50:25)

Pretul variaza in functie de tipul protezei alese, va astept la consultatie cu ultima radiografie efectuata de mama dvs.

Cristina (2016-09-07 06:38:25)
Buna ziua.Am 29 ani si in urma cu 5 ani am suferit o cazatura si mi-a fost afectat genunchiul stang,mai exact entorsa. La o saptamana am suferit o embolie pulmonara si de atunci iau Sintrom 4 mg pt toata viata. Niciodata piciorul nu a fost ok 100% deoarece tot timpul se auzeau pocnituri. Am avut mai multe cazaturi de atunci si tot genunchiul stang era afectat.In decembrie am avut o cazatura,acum o luna din nou,iar miercurea trecuta dintr-o ridicare de pe scaun a puscat genunchiul si am dureri foarte mari.Am facut Rmn-ul deoarece durere ca si aceasta nu am mai simtit.Rezultatul este acesta: REGIUNEA DE EXAMINAT : RMN GENUNCHI STING(05.09.2016) Examenul RM al genunchiului stang nu evidentiaza modificari de semnal patologice in maduva osoasa din segmentul investigat. Ligament incrucisat posterior de aspect RM normal, fara semne de ruptura. Ruptura proximala LIA. Modificari degenerative gradul III A la nivelul cornului posterior al meniscului intern . Intindere ligamente colaterale. Ambele retinacule fara modificari. Fara defecte cartilaginoase la nivelul articulatiilor femuro-patelara si tibio-femurala. Tendon patelar, tendon cvadricipital, tendon popliteal de aspect RM in limite normale. Fara lichid patologic intraarticular. Intindere muschi popliteu, cu mici rupturi fibrilare. Mic chist Baker. Fara formatiuni tumorale. CONCLUZIE: Ruptura LAI. Fisura CPMI. In prezent iau Sintrom 4 mg,Vessel Due 25 uls,Eutyrox 25 mg(probleme cu tiroida din aprilie 2016). Ce ar trebui sa fac? Multumesc!

Dr Mihai Rascu (2016-09-07 06:38:25)

Va recomand ligamentoplastia si meniscectomia in cadrul unei singure interventii chirurgicale.