• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Monica (2016-08-26 18:57:14)
Buna seara, Avand dureri mari la genunchiul stang, am mers la ortoped si am facut un RMN cu urmatoarele rezultate: Patela cu pozitie inalta indice insall-salvati 1.31. Fisura transversala la nivelul corpului si cornului posterior ale meniscului medial cu interesarea suprafetei articulare. Fina fisura transversala la nivelul corpului meniscului lateral. Modificari edematoase pe intreg traiectul ligamnetului incrucisat anterior fara intreruperi fibrilare. Fisuri profunde la limita zonei centrale si fatetei mediale a cartilajului patelar asociind edem osos subcondral. Fara alte anomalii de semnal la nivelul segmentelor osoase scanate. Fara acumulari fluide libere la nivelul compartimentului sinovial. Acumulare chistica intrasinoviala de 25/16 mm adiacenta corpului meniscului medial. Concluzii: -patela cu pozitie inalta -leziune grad III la nivelul corpului si cornului posterior al MI -Leziune grad II la nivelul corpului ME -leziune de tip interstitial LIA -condropatie patelara grad III -acumulare chistica intrasinoviala adiacenta corpului meniacului medial. La consult si dupa RMN medicul a indicat artroscopia. Ma ingrijoreaza chistul sinovial dar n-a spus nimic despre el. Acolo ma doare cel mai tare. Domnule doctor, va rog sa-mi spuneti daca prin artroscopie se pot rezolva toate aceste probleme. Am 58 ani, iar la consult medicul a spus ca leziunea de menisc este degenerativa. Nu am cazut, nu fac sport. Zilele acestea trebuie sa stabilesc data interventiei si sunt foarte ingrijorata daca voi mai putea merge vreodata fara dureri. Va multumesc.

Dr Mihai Rascu (2016-08-26 18:57:14)

Indicatia este de artroscopie.Dupa o perioada de recuperare genunchiul probabil o sa fie in parametrii normali.

Veres Otto (2016-08-06 22:15:30)
Buna seara, Acum 8 luni am fost operat cu glezna stg., ligamentul deltoid fiind rupt, mi-au pus o ancora din titanium. Dupa operatie am mai facut inca un RMN, la alt Spital privat, unde erau prezente mai multe probleme: impingement tibio-astragal, si lichid sinovial la metatarsiene (nr 3-4-5). Pana in present am primit 6 injectii in glezna pentru "artroza", iar problema mea este ca si gleazna dreapta ma doare cateodata tare (din cauza sprijinului?), si am primit si acolo o injectie (injectii- plasma din sange); Am fost si la Reumatolog, mi-a spus ca toate articualtiiule,ambele picioarele ma dor din cauza impingementului, traumei suferit acolo... Pana in present fac recuperare (bai sarate, geluri antiinflamatoare, naturale, capsule MSM, Regenovex), Kinetoterapie am facut, dar nu pot 100% din cauza impingementului, asa ma doare sau nu ma lasa sa fac unele miscari, iar din cauza asta si dupa operatie am suferit mult cu recuperare. Ortopedul mi-a spus ca cu artroscopia nu am prea multe sanse de recuperare, artroza e prea mare, poate ca-i necesar o fractura controlata la tibie si curatat totul/de vazut clar unde e problema...mi-a recomandat sa nu fac nimic, sa asteptam 3 luni cum se comporta ambele picioare. (Mi-a prescris medicamente, am facut PCR, ASLO, sunt bune, inainte de operatie toate analizele au fost relativ bune) Eu asa simt ca imi trebuie operatie, simt durerea in fiecare zi la locul impingementului, iar dupa 30-60 minute cateodata devine o durere imens de neplacuta, cu iradiere imensa, cateodata nici nu mai pot sa pun tot sprijin in partea aia, astfel ma doare si ligamentul la spatele genunchiului. Intrebarea mea este ca daca voi avea o ruptura controlata la tibie, cu tije, si cu toate, ma voi putea recpuera asa ca sa am o viata mai sanatoasa in viitor, unde pot sa plimb 3-4-5 ore fara probleme, dupa experienta dumneavoastra? Aici nu ma refer la sport; o sa fac inot.Ma refer la sanatate si durere... Am 26 de ani, masculin, fost sportiv(fotbal, lupte, la nivel inalt), cu fizic foarte bun, mentalitate pozitiva. Si inca o intrebare, daca am banii necesari, ii mai bine sa fac operatia in strainatate, in punct de vedere ca acolo sunt ortopezi care sunt specialisti numai la/in picioare?

Dr Mihai Rascu (2016-08-06 22:15:30)

Va pot ajuta cu interventia de artroscopie dar as vrea inainte sa mi trimite ti ultimul RMN pe adresa de mail : rascumi@yahoo.com