• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Zarioiu Emilia Lenuța (2019-08-06 14:39:16)
Bună ziua! In urma cu trei săptămâni am suferit un accident pe plajă, la mare. Piciorul stâng a fost scufundat în nisip și un val m-am lovit din lateral, dreapta. Am simțit o durere puternica și piciorul s-a inflamat. La recomandarea medicului am efectuat un Rmn. Rezultatul - edem osos in cadranele anterioare ale condilului femural lateral și în traimea inferioară a patelei - patela dislocată lateral cu smulgere parțială a retinacului medial din inserția laterală - patelă bipartită cu nucleu secunar de osificare superomedial cu modificări artrozice între aceasta și patela - ruptura de grad mediu a mușchiului vast medial, mai evident posterior - edem al țesutului adipos Hoffa și prepateral - epanșament lichidian retro și suprapateral și pericondilar - leziune a plicii infrapaterale cu epanșament lichidian in compartimentul mijlociu al articulației anterior de LIA - contuzie osoasă la nivelul conturului posteromedial al condilului femural medial - tendinita semimembranosului cu mic chist Baket prezent - ligament încrucișat anterior cu aspect fasciculat - cartilaj patelar de la nivelul condililor femurali și tibial cu grosime normala, contur net, semnal omogen - meniscul lateral și cel medial au formă triunghiulară contur net la nivelul coarnelor și corpului meniscal, structura internă omogena, semnal hipointens - ligamente colaterale cu grosime normala, semnal omogen Menționez că am 42 de ani și 57 kg. Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră! Va mulțumesc anticipat!

Dr Mihai Rascu (2019-08-06 14:39:16)

Nu sunt leziuni grave cu indicatie chirurgicala.Ruptura de vast pare cea mai importanta leziune dar se vindeca singura.Va recomand o perioada de recuperare medicala care poate sa reduca substantial simptomele.

Dr Mihai Rascu (2019-08-01 17:28:31)

In principiu nu datorita leziunilor artrozice asociate varstei.

Dr Mihai Rascu (2019-07-24 16:01:57)

Aveti o artroza destul de avansata in compartimentul intern si o leziune de menisc aparuta probabil in contextul artrozei.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru alegerea tratamentului optim.

Dr Mihai Rascu (2019-07-24 10:44:26)

Mi ati descris mai multe diagnostice , nu mi dau seama exact care este cauza.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru alegerea tratamentului optim.

Dr Mihai Rascu (2019-07-15 13:00:44)

Depinde cat de mare este leziunea partiala, in mod normal aveti nevoie de o perioada de recuperare de aproximativ 2 luni.V ar ajuta posibil infiltratiile cu PRP la nivelul leziunii.

Dr Mihai Rascu (2019-07-07 14:34:07)

Dupa o perioada de recuperare medicala de cel putin 1 luna ,glezna cel mai probabil va reveni la normal dar exista riscul unei recidive viitoare a sinovitei vilonodulare.

Dr Mihai Rascu (2019-07-05 06:48:41)

Cauzele sinovitei sunt multe si nu pe deplin cunoscute.Ea poate recidiva de mai multe ori.Daca nu raspunde la tratament antiinflamator conservator atunci posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala artroscopica.

Mihai (2019-07-04 19:04:14)
Bună ziua! În urmă cu aproximativ 6 ani am suferit un traumatism la genunchiul drept în timpul unui joc de fotbal, care a avut drept consecințe edem și durere. La acea vreme aveam 18 ani. Nu am făcut investigații medicale. M.am "tratat" făcând niște proceduri la un complex balnear, care au constat în lasere și un fel de mini șocuri electrice cu bureți umezi (îmi cer scuze pentru descrierea profană). După câteva săptămâni durerile au încetat și am început destul de repede să joc din nou fotbal, având o mică jenare la genunchi care în timp a dispărut (sau m-am obisnuit eu cu ea, nu stiu). Anul acesta, în aprilie, la o săritură din pat cu aterizare agresivă (să zic 6 pe o scară de la 1 la 10), am simtit ca s.a produs un traumatism. M-a durut cateva zile (si la repaos, nu numai la miscare). Nestiind cum sa procedez am mers la spital (Foisor) unde mi s.a pus diagnosticul de entorsa, mi s.au prescris antiinflamator si repaus total si m.au rugat sa revin peste 3 saptamani. Doamna medic mi.a examinat genunchiul incercand sa gaseasca o pozitie in care durerea era concludenta, dar nu a gasit.o (ulterior am realizat acasa ca durerea este accentuata la flexarea tibiei spre inapoi la un unghi mai mmic de 90', ceea ce medicul nu a facut - cu cat distanta dintre calcai si fesier este mai mică, cu atât doare mai tare; nu pot sta pe vine pentru a ma lega la sireturi).Cel mai mult m-a ingrijorat faptul ca mi-a spus ca din radiografie s.ar parea ca am cartilajul foarte subțiat și am artroză, drept pentru care mi-a recomandat să încetez pe viața fotbalul și alte sporturi similare. Peste 3 saptamani am revenit intrucat desi durerea se diminuase, persista. Mi s.a recomandat RMN. Rezultatul RMN ului este: Patela fara modificari notabile de pozitie si aliniament. Fara anomalii de semnal la nivelul segmentelor osoase scanate. Ambele meniscuri nedeviate. Fisura transversala la nivelul corpului si cornului posterior ale meniscului lateral, cu interesarea suprafetei articulare. Menisc medial fara modificari difuze de semnal sau traiecte de fractura. Ambele ligamente colaterale, ambele ligamente incrucisate, tendonul cvadricepsului si cel patelar fara anomalii notabile de semnal sau discontinuitati. Cartilaje articulare cu grosime, semnal si contur in limite normale. Fara acumulari fluide libere la nivelul compartimentului sinovial. Fara acumulari fluide sistematizate periarticulare. Nu am apucat încă să aflu opinia medicului care mi-a dat trimiterea pentru RMN, sunt programat la dansul abia peste 1 saptamana. Intrebările mele, dacă sunteți vă rog amabil să îmi răspundeți, sunt: 1. Suspiciunea de artroza este întemeiată, fiind, după câte înțeleg, în contradicție cu rezultatul RMNului? 2. Am sanse sa mai joc fotbal? 3. Ce îmi recomandați să fac în legătură cu fisura de menisc? Care ar fi soluția optimă?

Dr Mihai Rascu (2019-07-04 19:04:14)

1. Nu aveti artroza, cartilajele sunt normale. 2-3. Leziunea de menisc are indicatie chirurgicala artroscopica, dupa 2-3 luni de recuperare postoperatorie puteti face iarasi sport fara restrictii.

Dr Mihai Rascu (2019-06-28 05:37:36)

La prima vedere pare sa fie nevoie de interventie artroscopica pentru leziunea de menisc si pentru chisturile asociate.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru a vizualiza leziunile.