• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2019-06-28 05:37:36)

La prima vedere pare sa fie nevoie de interventie artroscopica pentru leziunea de menisc si pentru chisturile asociate.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru a vizualiza leziunile.

Dr Mihai Rascu (2019-06-26 07:49:56)

Leziunea de menisc nu se repara singura iar leziunea de gradul III are indicatie chirurgicala artroscopica.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru examinarea clinica a genunchiului.

Adrian Sere (2019-06-18 06:00:09)
Buna ziua, In urma cu cateva luni, am facut flotari la paralele si am capatat o durere si o umflatura la umarul stang. Durerea este suportabila in stare de repaus dar daca incerc sa fac exercitii care implica umarul, devine deranjanta. Am facut un RMN , rezultatul fiind : " Tendon supraspinos cu minime anomalii de semnal sugerand mai probabil usoara tendinoza de supraspinos, fara semne de ruptura, fara intreruperea continuitatii fibrelor. Tendoanele infraspinos si subscapular fara anomalii semnificative de semnal, fara intreruperea continuitatii fibrelor, fara semne de ruptura. Tendonul capului lung al bicepsului este la nivelul culisei bicipitale, fara anomalii de forma sau semnal. Leziune labrum antero-superior. Aspect ingrosat al ligamentului glenohumeral inferior, fara anomalii de semnal cu aspect edematos, recent si aspect moderat ingrosat al recesului axilar, aspectul putand sugera modificari vechi in cadrul unei capsulite adezive. A se corela cu datele clinice. Modificari degenerative acromio-claviculare cu modificari edematoase intra si periarticulare. Modificari edematoase la nivelul bursei subacromio-subdeltoidiene, fara colectii constituite. Fara hidrartroza semnificativa. Fara mase tumorale sau linii de fractura. Concluzii: Tendon supraspinos cu aspect de usoara tendinoza de supraspinos, fara semne de ruptura, fara intreruperea continuitatii fibrelor. Leziune labrum antero-superior. Aspect ingrosat al ligamentului glenohumeral inferior, fara anomalii de semnal cu aspect edematos, recent si aspect moderat ingrosat al recesului axilar, aspectul putand sugera modificari vechi in cadrul unei capsulite adezive. A se corela cu datele clinice. Modificari degenerative acromio-claviculare cu modificari edematoase la nivelul bursei subacromio-subdeltoidiene. Se recomanda consult de specialitate ortopedic " Credeti ca este necesara o interventie chirurgicala pentru remedierea problemei?

Dr Mihai Rascu (2019-06-18 06:00:09)

Daca este vorba despre o capsulita adeziva este posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.Va astept la consultatie cu cd ul RMN ului pentru vizualizarea imaginilor precum si pentru o examinare clinica a umarului.

Dr Mihai Rascu (2019-06-17 06:37:54)

Leziunile nu par a avea indicatie chirurgicala.Va recomand o perioada de recuperare medicala, daca durerile nu vor disparea va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2019-06-05 13:21:48)

Este vorba despre inflamatia tendonului biceps, va recomand o perioada de recuperare medicala.

Dr Mihai Rascu (2019-06-03 06:57:27)

Daca este vorba despre o ruptura mai mare posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.Incercati intai cu infiltratii cu PRP sau cortizon si daca durerea nu se amelioreaza atunci va astept la consultatie.