• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2015-01-12 13:05:22)

Daca este simptomatologica va recomand interventie chirurgicala

Dr Mihai Rascu (2014-12-13 13:55:43)

Meniscul discoid este o malformatie a meniscului,cu care v ati nascut iar leziunea de gradul II nu are indicatie operatorie dar fiind pe menisc discoid s ar putea sa va deranjeze la activitatile curente.

Dr Mihai Rascu (2014-12-12 23:17:58)

Pare o rupture mare de supraspinos ,va recomand sutura artroscopica a acestuia urmata de kinetoterapie riguroasa.

Taparlea Marilena (2014-12-12 18:30:36)
Buna seara Am fost diagnosticata cu POLIARTRITA SCAPULO - UMERALA STG. cu RUPTURA PARTIALA TENDON MUSCHI SUPRASPINOS si SINUVITA REACTIVA. Initial am avut si doua bursite dar dupa internare sectia reumatologie, si tratament bursitele s-au retras. Tratament cu antiinflamatoare, antialgice si 5 injectii cu dexametazona. Din 2011 CRP este marit. Durerea f. mare cu inflamatie la umar am cam din septembrie. Altfel de cativa ani ma doare umarul,dar a fost combinata cu spondiloza cervicala. Rezultatul RMN este urmatorul: - Ruptura partial tendon m. supraspinos de la insertia humerala, su pastrarea catorva fibre pe traiectul de insertie. - Chiste geodice degenerative sub insertia infraspinosului , ce masoara pana la 0,6 cm diametru. - Reactie fluida peridentinoasambiceps brahialin culisa bicipitala in cantitate mica. - Reactie fluida sinovialascapulo humeralala nivelul tuturor recesurilor in cantitate mica. Concluzii: -Ruptura partial tendon muschi supraspinos -Sinuvita Reactiva Acum fac fizizioterapie respectiv: ultrasunet: 2 min, laser: 4 min, interferential: 15 min. si kinetoterapie Mai am 3 sedinte. Recomandarea medicului reumatolog catre ortopedie, spunand ca trebuie interventie chirurgicala Doresc f. mult sa-mi spuneti un punct de vedere al dvs. Ce tratament imi mai recomandati sa fac(fizioterapie TEKAR, infiltratii , tratament cu PRP) pentru a amana interventia chirurgica. Durerile persista, In timpul noptii sunt mai acute. Va multumesc mult.

Dr Mihai Rascu (2014-12-12 18:30:36)

Aceste terapii nu va sunt de mare ajutor,recomandarea mea este interventia chirurgicala !

Dr Mihai Rascu (2014-12-08 11:03:10)

pretul protezelor variaza de la firma la firma dar este important de stiut daca bunicii ii trebuie proteza standard sau alt tip...

Dr Mihai Rascu (2014-12-08 07:32:01)

Leziunea de LIA daca este completa( si nu partiala) trebuie operata pentru a putea sa faceti sport in continuare.Leziunea de menisc are indicatie operatorie daca va deranjeaza la activitatile curente.Oricum diagnosticul imagistic trebuie confirmat si prin examinare clinica.