• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Bodeanu Ileana (2019-04-11 08:32:19)
Va multumim pentru raspunsuri Dl.Doctor. Acum ceva foarte important. Crezusem ca a scapat de problema cea mai grea, de aceea nu am ridicat-o in anteriorul mesaj catre dvs. Anume: Mama are contractii musculare dureroase noaptea in zona inghinala numai la piciorul operat si numai dupa externare. Nu a avut niciodata carcei sau crampe desi a inotat mult toata viata in mare.Muschiul i se contracta, apoi vine durerea, apoi se relaxeaza. Inainte de operatie nu a avut nici un fel de problema la bazin, solduri, nici dureri, nici coxartroxa, nimic (fractura a fost datorita unei cazaturi). Medicul care a operat-o a spus ca oasele erau f bune. Deasemeni atat radiografia postoperatorie cat si cea de 6 saptamani au iesit in regula.La indicatia doctorului a luat prima data midocalm si no spa, apoi milgamma n si maximag, apoi am mers la neurolog ca nici nu putea sa doarma de durere care i-a dat diazepam cate jumate de tableta timp de 2 saptamani. Cu diazepam i-a trecut, ulterior i l-a redus pentru o saptamana la un sfert de tableta, apoi i i-am oprit sperand ca s-au incheiat contractiile. Nu a avut vreo 3 zile apoi au reinceput. Apoi medicul ne-a sugerat sa incercat tratament cu gabaran, dar nu stiu ce sa fac...Nu i-am mai dat decat algocalmin fiola atunci cand se declanseaza durerile. Ce ma sfatuiti dl. doctor? Ar putea fi de la faptul ca a fost un timp imobila si apoi a solicitat mult piciorul operat ? Aceste contractii sunt dureroase si tare se chinuie saraca. Mai doresc sa va spun ca face recuperare acasa a mai facut si in luna martie 10 sedinte.
Alex (2019-04-05 07:14:52)
Buna ziua, In urma RMN la genunchiul drept am primit urmatorul raport medical: -edem difuz in spongioasa condilului femural medial ; contur neregulat al corticalei suprafetei portante la limita sa interna , pe 7mm, fara erodarea cartilajului supraiacent- de corelat cu antecedentele, posibil aspect post-traumatic ; - nu se deceleaza RM alt traiect de fractura ; -fara alt edem osos in regiunea examinata ; -ligamente colaterale si incrucisate cu traiect , grosime, semnal si insertii pastrate ; -fara leziuni musculo-tendinoase ; -cartilajul de acoperire al condililor femurali si al fetei posterioare a rotulei , este integru ; -discret hipersemnal amorf in cornul posterior al meniscului medial, fara ruptura constituita . -fara alte anomalii de morfologie sau semnal in ambele meniscuri. -atasamente menisco-capsulare si menisco-tibiale indemne. -lama infracentimetrica de lichid intraarticular ; -cloazonare fluida multiloculata pe versantul posterosuperior al condilului femural medial, avand ,in total , 25/15/17mm. CONCLUZII : -edem difuz in spongioasa condilului femural medial ; contur neregulat al corticalei suprafetei portante la limita sa interna , pe 7mm, fara erodarea cartilajului supraiacent- de corelat cu antecedentele, posibil aspect post-traumatic ; -lama infracentimetrica de lichid intraarticular si cloazonare fluida multiloculata pe versantul posterosuperior al condilului femural medial, avand ,in total , 25/15/17mm . Diagnostic CIM: Alte examinari speciale specificate - Z01.8 La clinica de recuperare, mi s-a spus inainte de a efectua RMN ca am o leziune de menisc GRAD II si ca se rezolva prin tratament. Se deduce leziunea de grad II din raportul medical? Mi se poate explixa va rog pe romaneste ce exprima raportul medical? Va multumesc! Alex

Dr Mihai Rascu (2019-04-05 07:14:52)

Nu pare a fi vorba despre o leziune de menisc ci mai degraba despre un chist sau o sinovita hipertrofica. Daca simptomele nu cedeaza dupa tratamentul de recuperare va astept la consultatie impreuna cu cd ul RMN.

Dr Mihai Rascu (2019-04-01 11:25:14)

1.Va recomand sa vorbiti cu un kinetoterapeut sa o ajuta la recuperare la domiciliu. 2.La deplasarea cu cadru sprijinul se face in piciorul sanatos si in maini pe cadru,este permis sprijinul pe cel operat in limita durerii 3.Sunt permise toate miscarile la nivelul soldului operat cu exceptia miscarii ( picior peste pecior- abductie si rotatie externa ) pentru 2 luni 4.Se poate sprijini complet pe picior la 2 luni cand va putea face si bicicleta. 5.Poate sa doarma pe partea operata atunci cand nu o mai doare.

Dr Mihai Rascu (2019-03-29 16:59:47)

Este vorba despre o gonartroza care a dus la aparitia leziunilor meniscale.Daca durerea nu cedeaza la tratamente conservatorii atunci poate fi luata in discutie posibilitatea unei artroscopii de genunchi.

Dr Mihai Rascu (2019-03-29 06:05:36)

Posibil sa fie vorba despre aceeasi artrofibroza.Va recomand o perioada de gimnaastica medicala intensa pentru urmatoarele 6 luni.Daca dupa aceasta perioada mobilitatea nu creste atunci se poate incerca o mobilizare sub anestezie