• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2019-04-01 11:25:14)

1.Va recomand sa vorbiti cu un kinetoterapeut sa o ajuta la recuperare la domiciliu. 2.La deplasarea cu cadru sprijinul se face in piciorul sanatos si in maini pe cadru,este permis sprijinul pe cel operat in limita durerii 3.Sunt permise toate miscarile la nivelul soldului operat cu exceptia miscarii ( picior peste pecior- abductie si rotatie externa ) pentru 2 luni 4.Se poate sprijini complet pe picior la 2 luni cand va putea face si bicicleta. 5.Poate sa doarma pe partea operata atunci cand nu o mai doare.

Dr Mihai Rascu (2019-03-29 16:59:47)

Este vorba despre o gonartroza care a dus la aparitia leziunilor meniscale.Daca durerea nu cedeaza la tratamente conservatorii atunci poate fi luata in discutie posibilitatea unei artroscopii de genunchi.

Dr Mihai Rascu (2019-03-29 06:05:36)

Posibil sa fie vorba despre aceeasi artrofibroza.Va recomand o perioada de gimnaastica medicala intensa pentru urmatoarele 6 luni.Daca dupa aceasta perioada mobilitatea nu creste atunci se poate incerca o mobilizare sub anestezie

Ștefănescu sorana (2019-03-17 07:27:11)
Buna seara, fiica mea de 14 ani face baschet de performanță și în urma acuzării unor dureri la genunchiul drept care persista am fost la o consultație medicală. A fost indicată efectuarea unui rmn care a avut ca si rezultat următoarele  Evaluarea IRM nativa a genunchiului drept in secventele T1 sagital, T2 fl2d axial, T1 tirm coronal, PD coronal, PD FS axial si sagital, evidentiaza:     Structurile osoase examinate sunt in pozitie anatomica.     Cartilajele de crestere sunt deschise.     Cartilajele articulare femuro-tibiale au aspect IRM normal.     LIA este usor hipertrofiat distal, are aspect „ desirat al insertiei ” tibiale.     LIP are aspect IRM normal.     Mica acumulare fluida periligamentara pe fata anterioara LIA.     Meniscul intern are mici modificari ovalare de hipersemnal PD FS in cornul posterior.     Meniscul extern are aspect IRM normal.    Ligamentele colaterale au aspect IRM normal.     Fine rupturi fibrilare cu acumulari fluide intre fibrele musculare in extremitatea distala a muschiului semimembranos si la nivelul insertiei capului medial al muschiului gastrocnemian.     Mica acumulare fluida cu aspct chistic popliteu intern de aproximativ 11/7/4 mm.     Patella este in pozitie normala.     Cartilajele femuro-patellare au aspect IRM normal.     Tendonul patellar are aspect IRM normal.     Fine modificari de hipersemnal PD FS in insertia patellara a tendonului muschiului cradricipital.     Fine acumulari fluide in retinaculele patellare, retro si suprapatellar.        CONCLUZII: Minime leziuni LIA. Leziune de corn posterior al meniscului intern gradul I-II. Chist Baker. Mici rupturi fibrilare musculare distale la nivelul muschiului semimembranos si la nivelul capului medial al muschiului gastrocnemian.  Va rog daca se poate sa imi spuneti ce inseamna mai exact in termeni nespecific si ce avem de făcut în continuare, repaus, recuperare poate continua cu sportul de performanță? Va multumesc!

Dr Mihai Rascu (2019-03-17 07:27:11)

Leziuni minime de menisc,musculare (semimembranos) precum si aparitia unui chist sinovial al genunchiului -chist Backer.Va recomand o perioada de recuperare medicala.