• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2019-01-25 18:26:57)

Banuiesc ca este vorba despre o suspiciune de sinovita vilonodulara.Initial se face punctie biopsie cu ac sub ghidaj imagistic si ulterior dupa confirmarea diagnosticului se pune in discutie interventia chirurgicala.

Dr Mihai Rascu (2019-01-22 09:46:43)

Depinde de gradul leziunii.Daca leziunea este de gradul I-II atunci se merge pe tratament de recuperare medicala.

Dorobat Barbu Elena (2019-01-03 13:30:05)
Buna ziua, Am 63 de ani si sunt din Iasi. De mai multi ani am o o durere intermitenta la umarul stang.Din iunie 2018 a inceput sa ma doara cand fac anumite miscari ,care sunt limitate ca amplitudine si uneori si in repauz.Am facut RMN: Spatiu subacromial cu grosime redusa(3,5 mm) Modificari de semnal de tip edematos in spongioasa humerusului si acromio-calaviculare;eroziuni corticale si mici leziuni subcondrale la acest nivel,cu diametrul de maxim 5mm. Hipersemnal la nivelul tendonului supraspinos(cu popsibile calcificari adiacente insertiei acestuia) si subscapular, cantitate de lichid in jurul capatului lung al tendonului bicepsului humeral(grosime maxima 5mm).Hipersemnal la nivelul labrumului anterior. Concluzie:Sindrom de conflict subacromial, tendinopatie supraspinos, subscapuar si biceps brahial, hipersemnal la nivelul labrumului anterior-obs.leziune SLAP tip I. Rezultat radiografie: Diminuarea spatiului acomio-cla viculara stg. cateva chisturi subcondrale la nivelul acromial, mice osteofite infraglenoidian, hipertransparenta liniara la nivelul colului humeral stang,posibil vechi traiect , de fractura consolidat, spatiu subacromial 10 mm,aspect neomogen la nivelul marelui tubercul humeral. M-au consultat doi medici ,primul:Artroza scapulohumerala stg decetrata(Hamada III), RUPTURA MUSCHIULUI SUBSCAPULAR, Ruptura muschiului supraspinos cu infiltratie grasoasa de 70%. ruptura micului rotator cu infiltratie grasoasa 50%. Concluzie:proteza incersata+tehnica Epicopo Al doilea medic: Sindrom subacromial stg. tendinopatie cu subluxatie de biceps proximal, leziune subscapular stg, ruptura supraspinos. CONCLUZII:Reinsertie coafa rotatori,tenotomie de biceps(folosirea a doua ancore) Eu sunt derutata de cele doua solutii diferite si nu stiu ce ar trebui sa aleg, sau unde ar trebui sa fac aceasta operatie.

Dr Mihai Rascu (2019-01-03 13:30:05)

Recomandarea mea este sa incepeti cu o perioada de recuperare medicala asociata cu 1/2 infiltratii subacromiale cu cortizon si daca durerea nu se amelioreaza merita incercata sutura coafei rotatorii si tenotomia de biceps artroscopica.

Dr Mihai Rascu (2018-12-25 07:29:38)

Nu mi dau seama ce anume aluneca : genunchiul sau rotula.Recomandarea mea este sa efectuati un RMN nativ de genunchi cu masuratori rotuliene.Cu RMN ul va astept la consultatie.

Gabriela Alexandra (2018-12-20 00:37:30)
Buna ziua! Vara aceasta am suferit o artroscopie pt o asa zisa ruptura de menisc care s.a dovedit a fi o eroare, în ciuda faptului că pe RMN apărea rupt,In momentul efectuării intervenției medicul a descoperit că meniscul e perfect sănătos. De asemenea a descoperit că problema ar fi la LIA ....ÎNSĂ nu mi s.a zis exact cat este de avariat... eu fac tenis si am nevoie de genunchi....imi este frica sa il fortez....dacă stau mult in picioare si îndoi piciorul genunchiul trosneste..... iar acum iarna din cauza frigului am unele dureri ....este prezenta in continuare o ușoară unflatura însă mi s.a zis ca e normal acest lucru....am făcut recuperare acasă pt o lună cum mi.a zis medicul si am purtat o orteza mobila 2 luni....am fost la alt doctor dupa intervenție pt a ma lamuri exact cu ceea ce scrie pe rezultatul rmn.ului si mi.a zis după un consult ca dupa parerea lui LIA NU AR FI RUPT DEOARECE GENUNCHIUL ESTE STABIL...mi.a zis sa fac bicicleta si sa fac exercițiile date de celălalt medic pt ca sunt ok....dar acum imi este frica deoarece ma doare....nu intotdeauna dar frigul mi s.a zis ca ar fi cauza....iar pt trosnit mi s.a zis ca trebuie sa fac o injecție....Sunt destul de confuză...nu vreau sa am de la 23 ani probleme cu genunchiul Rezultatele rmn sunt: - ruptura de corn menisc posterior, care s.a dovedit a fi o eroare -LIA cu semnal edematos fara întreruperi parcelă de fibrilare cu păstrarea continuității ligamentare -edem subcutanata subpatelar fara discontinuități Ce este mai exact LIA EDEMATOS....?? În biletul de externare mi.a scris altceva: LIAE cicatrizat lax Condromalacie femuropatelara si femurotibiala în compartimentul intern Va rog frumos sa ma lămuriți....în primăvara am concursuri si imi este teama sa nu fac o greșeală care sa ma coste scump O zi frumoasa !

Dr Mihai Rascu (2018-12-20 00:37:30)

Recomandarea mea este sa repetati RMN ul la o alta clinica ( poate prinde o secventa mai buna cu LIA) si cu cele 2 RMN va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2018-12-18 19:43:05)

Leziunea de gradul III de menisc are indicatie artroscopica.Va astept la consultatie cu Cd ul RMN.