• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-11-01 13:27:26)

Tenosinovita postraumatica extensor ulnar al carpului cu subluxatie mediala

Dr Mihai Rascu (2018-10-30 02:26:12)

Aveti o leziune de menisc corn posterior care necesita interventie chirurgicala artroscopica, o leziune partiala de ligament incrucisat anterior care mu ridica probleme si o plica sinoviala ( care reprezinta o aderenta in genunchi) care se rezolva in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale pentru menisc.

Geti (2018-10-26 20:30:37)
Fiica mea in varsta de 16 ani si 8 luni, in urma efectuarii unui RMN genunchi drept, a primit urmatorul rezultat - rapoarte osoase normale -LIA - cu traiect si insertii pastrate, dar cu semnal crescut interfibrilar, fara discontinuitati fibrilare - LIP,LCL,LCM, tendoane patelar, cvadricipital si retinacule patelare - cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale - meniscuri - cu insertie , grosime si semnal normale - subtiere cu aprox. 50% din grosimea cartilajului fetei articulare madiale patelare , cu neomogenitati de semnalsi neregularitati de contur -arie de edem osos in 1/3medie pe fata anterioara a patelei - usoara subtiere pe alocuri a cartilajului articular femuro-tibial in compartimentul tibial - crestere de semnalin 1/3 superioarala nivelul grasimii hoffa - mica acumulare fluida intraarticulara la nivelul bursei suprapatelare ( diametru AP 3-4mm) in recesurile menisco-femuralsi menisco-tibial laterale si in articulatia tibio-fibulara - fara discontinuitati fibrilarela nivelul structurilor musculare surprinse . CONCLUZIA -leziune interstitiala LIA -condromalacie grad II fata mediala patelara - condropatie incipienta femuro-tibiala in compartimentul medial -minima hidartroza. Va rog domnul doctor sa-mi spuneti cat de grav este ? LIA e rupt partial? subtierea cartilajului se reface de la sine, edemul osos se reface de la sine? Se recomanda artroscopia? Refacerea este 100%? Precizez ca fiica mea este eleva la liceul de coregrafie- dans clasic si contemporan, cam 20 ore pe saptamana. Considerati ca afectiunea este recenta(in urma cu aprox doua saptamani a alunecat in timpul exercitiilor) sau veche( frecvente piruete, sarituriÎ ? Ce miscare ar fi putut cauza afectiunile? Va putea relua pregatirea fara riscuri ? Va multumesc anticipat?

Dr Mihai Rascu (2018-10-26 20:30:37)

Leziunile nu au indicatie chirurgicala, va recomand o perioada de recuperare medicala de cel putin 2 luni (fizio si kinetoterapie).

Dr Mihai Rascu (2018-10-18 22:19:21)

Soldul ridicat se poate datora unei probleme la nivelul baziunului sau o scolioza dorsolombara.Va astept la consultatie pentru examinarea clinica necesara.

Dr Mihai Rascu (2018-10-16 07:35:47)

Problemele pe care le aveti la umar nu necesita interventie chirurgicala,recomandarea mea este sa incepeti o perioada de recuperare medicala,urmate de infiltratii cu cortizon/PRP