• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

vali (2018-09-11 12:45:12)
Buna ziua, domnule doctor! Colegii mei care au fost operati de dumneavoastra mi-au vorbit la superlativ de rezultatele operatiilor si de interactiunea medic-pacient, de aceea va cer sfatutul - sunt abonat Medicover dar nu am gasit o solutie de programare la un consult la dumneavoastra. E vorba de o ruptura de tendon mai veche (2012-2013), care s-a acutizat in urma reluarii antrenamentelor de tip body workout pe care le-am facut regulat in ultimile 6 luni. La aparitia unor dureri am facut unde scurte si a trecut 70% din pozitiile in care apareau dureri iar la o luna dupa fiziooterapie durerea mai e prezenta la 2 miscari de ridicare cotului in miscare de rotatie, ca atunci cand pui centura sau alungi o muca cu cotul tinand incheierura mainiii fixa pe masa Am facut un RMN, cu urmatoarele rezultate: 1. Avulsie cvasicompleta a insertiei humerale a tendonului supraspinosului 2. Ruptura partiala de ligament gleno-humeral mediu 3. Eroziuni ale suprafetelor articulare acromio-claviculare, asociind prezenta de geode milimetrice 4. Bursita subcoracoida. Tenosinovita bicipitala la nivelul culisei. Am inteles ca singura solutie de vindecare e operatia, dar ca in functie de manifestarile clinice poate sa fie o optiune si continuarea activitatilor daca nu sunt limitate de durere etc. Eu as vrea sa continui sa fac sport de intretinere saptamanal ( 2 sesiuni de body workout, 2 de yoga si 2 excursii de 2-3 ore cu bicicleta) si va cer parerea daca sa incerc sa mentin acest program pina la efecte contrarii sau e indicat mai degraba sa nu fac astfel de eforturi spre a nu se inrautati situatia tendoanelor/ coafei rotatorilor in sensul ingreunarii unei viitoare operatii. Dac e vorba de operatie, recuperarea este la fel in cazul in care se face in acest stadiu sau mai tarziu? Dar costurile? Cu speranta ca veti avea timp sa cititi mesajul si sa-mi raspundeti va multumesc!

Dr Mihai Rascu (2018-09-11 12:45:12)

Din descrierea RMN este vorba despre o ruptura importanta a m.supraspinos.Credca este necesara sutura artroscopica a acestuia.Va astept la consultatie pentru a discuta despre variante tratament in cadrul clinicilor Ortokinetic.

Dr Mihai Rascu (2018-09-02 14:00:58)

Daca leziunea SlAP este gradul I atunci PRP poate aduce beneficii, daca leziunea este mai mare va recomand fixarea artroscopica.

Dr Mihai Rascu (2018-08-30 18:18:10)

Este vorba despre o inflamatie a partilor moi si o leziune moderata a meniscului,va recomand o perioada de recuperare medicala.Daca durerea persista dupa aceasta perioada este posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.

Dr Mihai Rascu (2018-08-30 11:53:19)

Este vorba despre o leziune de ligament incrucisat anterior si o leziune de menisc,ambele necesitand interventie chirurgicala si ambele leziuni se rezolva in aceeasi interventie chirurgicala.Recuperarea dupa ligamentoplastie este un pic mai dificila.Legat de interventie va pot ajuta cu placere, puteti suna la nr de tel 0724007238 pentru mai multe detalii.