• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-08-30 11:53:19)

Este vorba despre o leziune de ligament incrucisat anterior si o leziune de menisc,ambele necesitand interventie chirurgicala si ambele leziuni se rezolva in aceeasi interventie chirurgicala.Recuperarea dupa ligamentoplastie este un pic mai dificila.Legat de interventie va pot ajuta cu placere, puteti suna la nr de tel 0724007238 pentru mai multe detalii.

vali (2018-08-28 16:35:46)
Bun ziua, domnule doctor, apreciez foarte mult raspunsurile dumneavoastra echilibrate in analiza posibilelor diagostice / cauze si va multumesc pentru timpul petrecut spre a diminua grijile pacientilor, respectiv a -i indruma. Acum 5 ani, in urma unor eforturi ale umarului (cateva saptamani de tenis si handbal dupa o pauza de 30 de ani) am fost diagnossticat pe baza unui RMN cu ruptura pe toata grosimea a unui tendon (nu mai retin care) si mi s-a recomandat sa fac kineto daca nu am nevoie de un umar puternic/sportiv sau operatie de fixare tendon cu surub. Un al treilea medic m-a consultat clinic mult mai detaliat si mi-a spus ca daca as avea ruptura d etendon nu a fi putut face acele miscari. Mi- recomandart fizio si kineto, problema durerii si limitarii miscarilor disparand, ramanaind parca cu o forta ceva mai scazuta in brat (miscarea de aruncare la poarta in handbal) si cu o tremuratura a bratului incoradt din biceps. DE curand ( dupa 6 ani), am reluat exercitii fizice regulate in ultimile 4 luni ( 3 zile pe saptamana body workout si haltera cu greutati mici si 2 zile pe saptamana yoga, plus 500 km cu bicicleta lunar, in reprize de 30 min sau de 2 ore. Dupa cateva luni a aparut o jena minora la acelasi umar iar la o manevra brusca si violenta d erestabilire a echilibrului cu biciceta a aparut o durere profunda la umar, care nu mi-a limitat miscarile - durerea fiind suportabila, continuand si 2 saptamani exercitiile fizice. facand un conssult medical mi s-a pus dg impingement subacromial si am fost trimis la Recuperare, unde dg a fost schimbat in tenoinovita care "va trece usor cu 10 sedinte de unde scurte". N-a trecut, inainte de fizio am luat conform prescriptiei ketonal 5 zile si artrotech 5 zile. Singura miscare cu dureri mari care limiteaza mobilitatea e cea de ridicare a cotului in oricare din planuri, atunci cand palma e fixata ( de ex pe schimbator de viteze sau pe mouse la birou etc) sau cand se combina ridicarea cotului catre inapoi cu o rotatie din articulatiai mainii cu palma sspre interior (spre corp). Durerea si limitarea miscarii apr in fata umarului, in zona de jonctiune a umarului cu bratul. In rest nu apar dureri nici ziua nici noaptea,precum si la nicio alta miscare verificata de catre medic. Ce ma sfatuiti?

Dr Mihai Rascu (2018-08-28 16:35:46)

Este vorba probabil de ruptura de m. supraspinos si este necesara sutura artroscopica a acestuia. Pentru mai multe detalii va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2018-08-14 22:09:28)

Daca pacienta era activa inainte de fractura atunci se justifica interventia chirurgicala ( asta in conditiile in care starea generala permite acest lucru).