• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

OanA (2018-07-19 16:13:30)
Bună ziua. Domnule doctor, vă scriu cu speranța că o să aveți timp să îmi răspundeți, deoarece ma chinuie această problemă de mai bine de un an. Am avut o lovitura puternica a genunchiului stang in urma unui salt cu parasuta. Am facut in iulie anul trecut un RMN in care apar urmatoarele: modificări degenerative la nivelul cornului posterior al meniscului intern, fara traiecte de ruptura, ligament încrucișat posterior cu dimensiuni global crescute, cu importante modificari structurale, cu individualizarea catorva fibre si infiltrare lichidiana in jur, mic epansament fluid articular. Mi s-a recomandat kinetoterapie și apoi miscare. Prin natura meseriei sunt nevoita sa fac sport, asa ca am alergat si am facut exerciții asa cum mi s-a recomandat. Au trecut lunile si simteam in continuare o durere usoara in rotula și totodată mușchiul cvadriceps nu putea fi incordat la fel ca la piciorul fara probleme, chiar fdaca piciorul nu aa fost imobilizat si am facut miscaree in permanenta. In urma cu o luna am facut un alt rmn si acesta arata asa: fina modificare de semnal liniara centrala la nivelul cornului posterior al meniscului intern, fara continuitate cuu suprafata articulara-sugestiva pt leziune grad II, ligamente cu traiect, grosime si semnal normalee, aspect infiltrat edematos al grasimii Hoffa, cu acumulare fluida de 18/10 mm infrapatelara. Un medic mi-a spus ca ee nevoi de artroscopie, iar altul mi-aa spus ca nu ee necesara si ca trebuie sa fac 3000 de ridicari zilnic stand pe marginea patului pt a aduce muschiul la acelasi nivel cu cel sanatos. Cel din urma a spus si ca ass avea probleme cu cartilajele ambilorr genunchi pt ca trosnesc. Am fost la mai multi medici si nu am aflat nimic concret legat de ceea ce ar trebui sa fac si sunt foarte ingrijorata. Eu fac sportt si am in continuare oo durere usoara, parca se si umfla putin, iar faptul ca ee oo usoara diferenta intre muschii picioarelor ma ingrijoreaza. Va rog sa imi spuneti ce credeti si sa imi spuneti incotro sa ma indrept si imi cer iertare pt ca am scris atat de mult, dar nu mai stiu ce sa fac. Trebuie sa precizez ca doar medicul care mi-a recomandat operatia s-aa uitat pe cd, restul doar pe interpretare. Va multumesc mult!

Dr Mihai Rascu (2018-07-19 16:13:30)

Leziunea de gradul II de menisc nu are indicatie chirurgicala.Se pare ca la dvs este vorba despre o tendinita cvadricipitala si patelara care in afara de dureri poate produce si cracmente.Aveti nevoie de proceduri de fizioterapie care sa scada procesul inflamator precum si stretching de mecanism extensor.

Mihaela G (2018-07-16 10:11:38)
Buna ziua Am 48 ani si in urma unei cazaturi la patinoar a inceput sa ma deranjeze genunchiul drept. Acum 2 luni si genunchiul stang (pot merge dar am dureri mai ales la coborarea scarilor) Acum 2 zile am facut RMN iar concluziile au fost: Genunchi drept Modificari degenerative de grad II cu reducere in inaltime corn posterior menisc medial Sechelare modificari lezional grad I a ligamentului incrucisat anterior Efilare a cornului anterior menisc lateral cu modificari edematoase difuze perimeniscale Modificari condromalacice grad III a fetei laterale patelare Chist Baker de dimensiuni crescute 22/12/56mm, polilobulat, septat, cu discrete modificari iritativ-edematoase adiacente cu extindere peritendios "pes anserinus" Revarsat lichidian intraarticular in cantitate mica/medie Genunchi stang Rreducere in inaltime corn posterior menisc medial cu fina fisura ce se intinde pana la nivelul suprafetei articulare inferioare (leziune grad II) Focala zona condromalacicca grad III condil lateral tibial Fisura cartilaginoasa fata laterala patelara cu edem medular subcondraal adiacent - leziune posttraumatica vs> modificare degenerativ-condropatica grad II/III Chist Baker de dimensiuni crescute 16/32/60mm, complicat cu continut neomogen (potential hemoragic) si iritativ-edematoase modificari adiacente Infiltrate edematoase difuze prezente periarticular genunghi superficial si profund Revarsat lichidian intraarticular in cantitate mica/medie Va rog sa-mi spuneti daca se pot rezolva aceste probleme fara interventie chirurgicala Multumesc mult

Dr Mihai Rascu (2018-07-16 10:11:38)

In principiu aceste leziuni se trateaza prin recuperare medicala ( fizio si kinetoterapie) precum si cu infiltratii cu acid hialuronic/prp

Dr Mihai Rascu (2018-06-29 19:06:58)

Banuiesc ca este vorba despre o ruptura de tendon supraspinos.Va recomand sa efectuati un RMN de umar si daca se confirma ruptura este posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala artroscopica.

Dr Mihai Rascu (2018-06-29 14:32:59)

Daca leziunile de cartilaj nu sunt foarte mari atunci artroscopia poate fi o solutie, dar pentru inceput va recomand o perioada de recuperare medicala si in cazul in care nu obtinem rezultate va astept la consult cu CD ul RMN.

Dr Mihai Rascu (2018-06-27 17:12:51)

Leziunile aparute pe RMN nu ar avea indicatie chirurgicala.Va recomand sa efectuati o perioada de recuperare medicala iar daca simptomele nu se imbunatatesc va astept la consultatie impreuna cu RMN ul.