• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-06-14 06:38:53)

Este posibil ca zogomotul sa se datoreze lichidului ramas in genunchi postoperator.Daca dupa inca o luna de recuperare zgomotul se repeta de mai multe ori,va recomand un RMN de control.

Emilia Natalia (2018-06-12 14:26:53)
Buna ziua. Imi puteti da si mie un sfat? Problema mea a inceput acum un an, in mai 2017, intr-o dimineata m-am intins pur si simplu, si de-odata am auzit trosc la umarul drept si de-atunci ma doare umarul. Am luat pastile, am facut fizioterapie (unde, laser) gimnastica medicala si tot nu scap de durere. Am facut initial o radiografie unde mi-au spus ca am o demineralizare a oaselor si cam atat (medicul meu de familie oricum ma suspecteaza de osteomalacie). Saptamana trecuta am facut si un rmn umar iar concluziile au fost CONCLUZII Modificari inflamatoriii acromioclaviculare drepte Tendinita de supraspinos. Buletinul de rmn zice asa: IRM umar drept nativ: -modificari inflamatorii/edematoase la nivelul articulatiei acromioclaviculare drepte cu hipertrofie capsulara, neregularitati la nivelul suprafetelor articulare, modificari edematoase difuze subcondrale pe ambii versanti articulari; stergerea grasimii fiziologice caudal de spatiul articular, contact cu jonctiunea musculotendinoasa supraspinoasa . -modificari edematoase la nivelul tendonului muschiului supraspinos ,fara semne de ruptura completa. -in rest tendoanele coafei rotatorilor (infraspinos, subscapular, rotund mic) fara semne RM de degenerare sau ruptura. -fara modificari de contur la nivelul capului humeral. -labrumul articular cu aspect normal. -tesuturi moi periarticulare normale. CONCLUZII Modificari inflamatoriii acromioclaviculare drepte Tendinita de supraspinos Ce credeti ca as mai putea face sa scap de aceasta durere? Nu pot ridica mana, nu o pot duce la spate, mi-e greu sa ma imbrac, mi-e greu la locul de munca, mi-e greu noaptea..efectiv nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc anticipat.

Dr Mihai Rascu (2018-06-12 14:26:53)

Va recomand o perioada de recuperare medicala de aprox 1 luna,daca durerea nu scade semnificativ va recomand o infiltratie in umar cu cortizon si continuarea kinetoterapiei.

Maria (2018-06-10 08:14:30)
Bună ziua! Sunt din TM, am de 4 ani colagenoza nediferentiata, sub tratament în monitorizare la Instit Ioan Stoia Buc, unde merg periodic la reevaluare. Din 19 martie am simțit am început să simt dureri în șoldul drept, dureri ce radiază uneori până la genunchi, înghinal usturime și pocnituri la fandarea piciorului spre spate. Am luat antiinflamatoare la indicația medicului curant reumatolog, atât vimovo, arcoxia de 90mg cât și zaldiar, pt a putea dormi noaptea. Am făcut 10 zile a câte 4 proceduri de fizioterapie însă rezultatul este nesatisfăcător. Merg cu durere, încet și uneori șchiopătând. Am făcut rmn, CT și radiografie, am decis să consult un medic Ortoped în speranța că după aproape 3 luni de suferință, mă poate ajuta-lămuri ce am. Concluzia după consult și vizualizare imagini, ascultare descriere patologie istoric a fost că este "necroza de cap femural-artroza secundară" care are o singură rezolvare: operația de protezare de șold. Cauza, spune dl Doctor, o reprezintă corticoterapia cu prednisone vreme îndelungată - 3 ani în asociere cu plaquenil. Precizez că din 19 martie s-a renunțat la prednisone. Vă rog respectuos să-mi răspundeți la următoarele întrebări: 1) Este cu adevărat singura soluție protezarea șoldului sau există și alte procedee cu rezultate bune - dovedite? 2) Este posibil ca o persoană singură să se descurce post operator cu managementul personal și să folosească la minim cârje de susținere sau cadru? (*nu mă imaginez mergând pe stradă cu astfel de dispozitive) 3) La vârsta de 60 de ani, ce fel de proteză ar trebui să-mi fie montată și dacă cimentată sau nu? 4) Faptul că iau Nebinorm, Plaquenil, Montelukast, Aspimax Cardio, Roswera, reprezintă un impediment în a aborda o astfel de intervenție? De asemenea, citind complet articolul atât de laborios postat de dvs, cât și toate comment-utile celor care solicită ajutor, vreau să mai menționez că eu am 7 operații "în palmares", ultima fiind de decorticare pleurală (2013)si dacă există cumva riscul unei pneumonii postoperator? Vă rog să mă iertați pt volumul celor expuse, însă altfel nu ați fi avut un tablou cât de cât complet pt a-mi răspunde pertinent! Aștept cu mare interes răspunsurile dumneavoastră. Vă mulțumesc mult pentru receptivitate și suport!

Dr Mihai Rascu (2018-06-10 08:14:30)

Daca coxartroza este avansata si nu raspunde la tratamente conventionale atunci solutia este artroplastia soldului cu proteza totala necimentata.In perioada recuperarii o sa mergeti 2 saptamani cu cadru de mers,2 saptamani cu carje,iar in toata perioada asta o sa faceti recuperare medicala.