• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-02-18 10:09:13)

Recomandarea mea este sa va adresati unui cabinet de recuperare medicala,sa incercati o perioada de kinetoterapie care va pot reduce durerile.

Dr Mihai Rascu (2018-02-16 21:23:37)

In principiu da dar depinde de mai multi factori( musculatura,deformare osoasa,analize,numarul de episoade recidivante de poliomielita)

Simion florica (2018-02-16 11:35:18)
Bună ziua domnule doctor. La începutul lunii octombrie 2016, am ratat ultima treapta de la scara și am căzut în genunchiul stâng. M a durut doar pe moment. După câteva zile am început sa simt în spatele genunchiului un ușor disconfort . Acesta s a accentuat treptat. Nu putem sa cobor scările decât treapta cu treapta. În luna decembrie au apărut niște dureri îngrozitoare. Menționez ca genunchiul nu s a umflat și nu s a învinețit. Am făcut RMN și mi s a pus următorul diagnostic :hipersemnal DP FS edematos im portant la nivelul epicondilului lateral femural în 2/3 posterioare cu fisura subcondrala de 3×2mm. Mica plaja de edem osos la nivelul capului fibural. Menisc cu înălțime păstrată, fără fisuri. Ligamentul colateral lateral este continuu ,în hipersemnal DP FS la nivelul inserției fiburale sugerand o dezinsertie parțială /întindere. Integritatea bandeletei ilio-tibiale. Tendon popliteu prezintă hiperesemnal moderat la inserție, îngroșat (6mm )sugerand o dezinsertie .retinaculul patelar este în moderat hipersemnal DP FS cu aspect continuu .cartilaj femuro-tibial fără fisuri .Meniscul cu înălțime scăzută, hipersemnal longitudinal în cornul posterior întinse 14mm,fără a atinge o suprafață articulara.Ligamentul colateral medial este fără particularități. Cartilaj femuro-tibial fără fisuri.LIA prezintă aspect îngroșat și in hipersemnal DP FS al fascicuzului postere lateral în totalitate cu fascicul anterog medial intedru. Ligamentul încrucișat posterior fără particularități. Fără anomalii ale tendoanelor muschiului cvadricipital sau ligamentului patelar. Am mers 6 săptămâni cu cadrul fără sprijin în piciorul stâng. Am făcut și 10 ședințe oxigenoterapie Hiperbara. După 6 săptămâni am repetat RMN. Evoluție favorabila comparativ ci RMN anterior. Leziune de tip interstițial LIA.Plaja de edem osos la nivelul condilului femural lateral,fără traiecte de fractură incluse. Menționez ca încă merg cu cadrul iar de o săptămână am început sa fac kinetoterapie și fizioterapie. Va rog din suflet sa mi spuneți dacă este cazul de operație. Acum pot sa îndoi genunchiul și nu mai am nici dureri. Va mulțumesc mult.

Dr Mihai Rascu (2018-02-16 11:35:18)

Din descrierea leziunilor RMN nu pare sa fie nevoie de interventie chirurgicala,continuati cu partea de recuperare medicala.

Dr Mihai Rascu (2018-02-12 18:43:28)

Daca la examinaea EMG compresia pe nervul median este mare, atunci recomandarea mea este interventia chirurgicala - decompresia tunelului carpian.

Dr Mihai Rascu (2018-02-08 13:07:48)

Daca aceste pocnituri nu sunt insotite de durere atunci nu ar trebuie sa fie o problema.Sa continue recuperarea medicala in urmatoarele 2 luni iar daca dupa aceasta perioada pocniturile raman atunci este recomandat sa efectuati o radiografie de control.