• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2018-01-15 08:27:00)

Cred ca cel mai eficent tratament in acest stadiu sunt infiltratiile cu solutii vascoelastice sau PRP.

Dr Mihai Rascu (2018-01-12 18:04:31)

Daca chistul este cauza durerii si aceasta nu cedeaza la tratamente antiinflamatorii( pastile,recuperare medicala) atunci se impune artroscopia de umar cu excizia chistului.

Irina S. (2018-01-12 15:08:59)
Buna seara si multe felicitari pentru rabdarea si dedicarea cu care cititi si raspundeti fiecarui mesaj!Multumim ! Tocmai am primit rezultatul RMN-ului facut fiicei mele de 11 ani si nu prea inteleg nimic... A "ratat" o treapta la coborarea din casa acum 8 luni.S-a umflat, a acumulat lichid, ghips etc. Cum durerea persista, am facut si RMN al carui rezultat este urmatorul : Examinarea IRM nativa la nivelul genunchiului drept evidentiaza: -lateralizare a patelei cu ~7mm; -of fabela prezent cu dimensiuni infracentimetrice; -menisc lateral-traiect de fisura orizontal in hipersemnal PD fat sat la nivel radiculo-cornual anterior, in contact cu suprafata meniscala inferioara; -menisc medial-cu insertie, grosime si semnal normal; -LIA, LIP, LCL, LCM, tendoane patelar, cvadricipital si retinacule patelare-cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale IRM; -cartilaje articulare cu grosime pastrata,fara discontinuitati; -incluziune rotunda de ~5/4mm in hiposemnal pe toate secventele situata intercondilian, anterior de insertia distala LIA-corp cartilaginos?; -fara acumulare fluida intrarticulara notabila; -fara discontinuitati fibrilare la nivelul structurilor musculare surprinse, fara traiecte de fracturi osoase. CONCLUZIE: Subluxatie laterala patelara. Ruptura la nivel radiculo-cornual anterior ML. Posibil corp condral intraarticular intercondilian, anterior de insertia distala LIA. Am de ce sa ma ingrijorez? Am cu ce sa o ajut avand in vedere ca se plange de dureri cel putin de 2-3 ori pe saptamana? Multumesc!

Dr Mihai Rascu (2018-01-12 15:08:59)

Pare sa aiba o leziune de menisc destul de mare precum si un fragment de cartilaj in articulatie, ambele situatii pot determina aparitia durerii.Va recomand o perioada de recuperare medicala si daca durerile nu dispar se poate pune problema unei artroscopii de genunchi.

Dr Mihai Rascu (2018-01-09 13:40:12)

Leziunea de menisc de gradul III are indicatie chirurgicala, leziunea partiala de ligament nu are indicatie de ligamentoplastie.

Dr Mihai Rascu (2017-12-29 11:11:20)

Cel mai probabil este vorba despre tendinite aparute in urma suprasolicitarilor prin sport.In timpul efortului muschiul si tendonul " se incalzesc" putand sustine miscarea .Durerea apare prin solicitarea dupa repaus a unui tendon/muschi inflamat.