• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Cosmin Ovidiu (2017-12-05 10:40:57)
Buna ziua! Doresc parerea d-voastra legat de acest rezultat RMN: -meniscul extern prezinta o mica fisura liniara la nivelul cornului anterior,cornul posterior al meniscului intern schiteaza incipiente modificari degenerative -patela normal pozitionata,contur mai neregulat si usor inomogen al cartilajului trohlear femural.Retinacule patelare fara semne de ruptura.Aspect discret al grasimii Hoffa -hidrartoza in cantitate redusa asociata cu o colectie lichidiana suprapatelara,extinsa in recesurile laterale -cartilajul articular femual prezinta o leziune ce se intinde pe aproximativ 5 mm vizibila in compartimentul femuro-tibial intern - nu se constata modificari in structura osoasa tibio femurala sau aspecte de edem osos intraspongios -fara modificari ale liganentelor colaterale,LIA sau LIP Am 34 ani ,86kgsi 1,78m iar acest RMN l am facut dupa ce acum vreo 2 luni m am trezit cu o durere ascutita la genunchiul stang care ma deranjeaza cand urc/cobor scari sau cand incep sa alerg,practic nu pot sa alerg,iar genunchiul nu l puteam flexa cat puteam inainte. In prezent genunchiul este un pic mai flexibil dar tot nu ma pot baza pe el cand las greutate pe el,mai mentionez ca am picioarele mai strambe gen varun dar nu m a deranjat pana acum.La recomandarea unui medic ortoped iar antiinflamatorii. Am nevoie de o a doua parere din parte a d voastra vizavi de situatia mea si in special de de acea leziune de cartilaj cat de grava este sau daca marimea lezata este liniara sau patrati? Va multumesc anticipat.

Dr Mihai Rascu (2017-12-05 10:40:57)

Atat leziunea de menisc cat si cea de cartilaj sunt mici si nu necesita interventie chirurgicala.Va recomand o perioada de recuperare medicala..iar daca durerile vor persista va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2017-11-28 13:14:20)

Daca nervul este in regula atunci simptomatologia o sa se remita in timp...Va recomand sa faceti o perioada de recuperare medicala si kinetoterapie zilnica la domiciliu.