• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2017-11-15 14:39:31)

Se poate efectua RMN ul dar nu pentru genunchiul operat fiindca apar imagini ecranate.

Dr Mihai Rascu (2017-11-03 09:39:59)

Leziune LIA se poate vedea pe RMN.Durerile par sa fie datorate leziunii de menisc.Va recomand o perioada de recuperare medicala si daca lucrurile nu vor intra in normal va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2017-11-02 17:39:02)

Incepeti cu o recuperare medicala, daca durerile vor persista atunci va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2017-11-01 07:02:54)

Leziunea de menisc are indicatie chirurgicala.Puteti sa evitati pt moment operatia prin recuperare medicala dar leziunea se va mari in timp.

varga ioan (2017-10-31 21:01:19)
buna ziua, am 16 ani si practic fotbal de performanta. in prima jumatate a lunii august am suferit o accidentare la genunchiul stang. am fost la un medic specialist si mi -a spus sa fac un RMN. dupa aceasta investigatie a reiesit ca am ELONGATIE CRONICA PE LIGAMENTELE INCRUCISATE. doamna doctor mi -a spus ca nu e nevoie de operatie pentru ca nu sunt rupte. de precizat ca accidentarea nu a survenit in urma unei lovituri, ci in urma unei posibile suprasolicitari( in momentul in care s -a produs accidentarea eram la finalul perioadei de incarcare fizica). am facut 12 sedinte de fizioterapie( o sedinta era compusa din: 10 min de unde, 15 min de electrostimulare si 6 min la lampa, nu mai retin numele, ceva bidio...). in continuare va voi scrie tot raportul RMN: -pozitie patelara ucor ascensionata cu subluxatie externa si rotatie anterioara a unghiului intern patelar -integritate de traiect a retinaculelor si ambelor colaterale , a capsulei si ligamentelor din complexul postero -lateral -tendon popliteu -modificare de morfologie a ligamentelor incrucisate sugerand elongatie cronica cu edem LIA si usoara disparitie de calibru LIP cu accentuarea curburiisi ingrosare in 1/3 medie si efilare spre insertia intercondiliana -fara leziuni menisc extern -semnal neomogen in cornul posterior al meniscului intern cu prezenta unor zone de tip chistic intre menisc si LIP -fara anomalii de semnal osos sau condral -fara lichid articular CONCLUZII: DISCONGRUENTA FEMURO -PATELARA SI ASPECT DE ELONGATIE CRONICA PE LIGAMENTELE INCRUCISATE IN momentul de fata am aproape 3 luni de cand sunt in repaus( minim de efort, doar mers, fara antreamente, nici macar nu alerg dupa autobuz). acum cateva zile am iesit in parc sa vad daca am facut progrese: nu ma doare cand alerg sau cand vreau sa imping in picior, nu ma doare cand sar, simt o durere, nu foarte puternica ,cand lovesc mingea cu exteriorul. doctorul mi -a spus ca nu prea o sa se mai faca bine ligamentele pentru ca sunt intinse si nu rupte, dar nu e nevoie de operatie. din acele 12 sedinte de fizioterapie mai am 2 si mi s -a spus sa incep anrenamentele sa vad cum ma simt, insa marea mea temere este sa nu se produca o accidentare si mai grava peste ceva timp, ruperea ligamentelor. imi dau de 2 ori pe zi cu puterea ursului si tin gheata 30 min deasupra genunchierei. va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. PS: sunt fundas si inevitabil sunt prins in contacte dure , contre, alunecari la minge

Dr Mihai Rascu (2017-10-31 21:01:19)

Cel mai important lucru in aceasta perioada o reprezinta kinetoterapia cu intarirea musculaturii genunchiului , lucru care poate ajuta ligamentele.Daca se vor rupe complet atunci va fi nevoie de interventie chirurgicala.

Dr Mihai Rascu (2017-10-29 10:26:51)

Fara ligament incrucisat genunchiul se va deteriora in timp.Daca alegeti varianta fara operatie atunci trebuie sa faceti regulat kinetioterapie si sa evitati eforturile fizice.