• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2017-09-22 05:17:51)

Atat leziunea de menisc cat si chistul sunt mari.Daca la examinarea clinica durerea este generata de meniscul extern atunci se impune reinterventia.

Dr Mihai Rascu (2017-09-14 06:41:35)

Ca tratament este recomandat :foraje pentru revascularizarea zonei afectate/terapie hiperbara/infiltratii intraarticulare sold cu cortizon.

Dr Mihai Rascu (2017-09-13 14:43:48)

Daca ruptura este mare atunci este nevoie de sutura artroscopica.Va astept la consultatie pentru alegerea tratamentului adecvat.

Petrescu Bogdan (2017-09-08 14:37:43)
Buna seara, Am 46 ani, practic arte martiale de mai multi ani, si in urma cu cca 6 luni am inceput sa am dureri in zona genunchiului stang, posterior,cand stau in genunchi in pozitia seiza (sezand pe genunchi, cu labele picioarelor sub sezut). Mentionez ca in urma cu cca 25 ani am avut un accident la genunchi, rotula sarindu-mi din pozitie, tratat cu repaus si atela ghipsata, ulterior urmand o perioada de cativa ani fara eforturi. In prezent am urmatorul diagnostic RMN: Uşoara subluxatie patelara externa cu rotatie anterioara a unghiului intern patelar,lichid intra-articular in cantitate normal Edem LIA cu fasciculare 1/2 tibiala;curbare de traiect LIP 1/3 medie cu intreruperea continuităţii fibrilare Ligamentele colaterale,retinaculele,tendonul popliteu si ligamentele din complexul postero-lateral sunt intacte si cu grosime normala. Infiltrare luchidiana in spaţiul popliteu intern cu tendinţa laformare de chist Backer. Fisura orizontala in cornul posterior menise intern Semnal neomogen in ambele coarne menise extern fara afectarea suprafeţei meniscale. Corticala femuro-tibiala prezintă contur regulat cu grosime normala fara sa se evidenţieze modificări de semnal subcorticale. Cartilagiul ce acopera patela, condilii femurali si platourile tibiale prezintă grosime normala si au caracteristici normale ale semnalului. Suprafaţa cartilajului este regulat. Ţesuturi moi din jurul articulaţie genunchiului si structurile vasculare din câmpul de examinare nu prezintă anomalii evidentiabile. Fara lichid articular. M-ati putea ajuta cu o prima idee privind gravitatea conditiei si necesitatea unei interventii chirurgicale? Multumesc, Bogdan

Dr Mihai Rascu (2017-09-08 14:37:43)

Pare o ruptura completa de ligament incrucisat posterior si o leziune de menisc , ambele avand indicatie chirurgicala.Va astept la consultatie pentru examinarea clinica a genunchiului.

Dr Mihai Rascu (2017-09-01 08:01:51)

Daca durerea nu a raspuns la tratament este posibil sa fie vorba despre aceea leziune de menisc descrisa in primul RMN.Va astept la consultatie impreuna cu ambele RMN uri.

Julie (2017-08-31 20:25:25)
Buna seara, d-le doctor ! Am 52 ani si sunt diagnosticata cu gonartroza bilaterala incipienta de cativa ani, dar eu simt gonartroza asta destul de urat deoarece nu pot sa stau in pozitia de genoflexiune, deci daca scap vreun lucru pe jos, ma aplec "din mijloc" sa-l iau, nu in pozitia flexata . Problema cea mai mare a aparut acum 1 luna, cand am calcat cu presiune mare, de la vreo 40 cm de sol, pe un singur picior, si am simtit o taietura grozava in genunchiul drept. Genunchiul s-a umflat putin, dar nu s-a invinetit sau inrosit, in schimb nu puteam sa-l flexez la fel ca inainte . Am facut radiografie, care a iesit normal, si abia dupa vreo 11 zile am ajuns la doctorul meu din oras care mi-a dat tratament cu Voltaren injectabil si indicatia de RMN, suspectand o ruptura de menisc, cu acumulare de lichid in genunchi. Rezultatul RMN este urmatorul : leziune grad 3 LIA, cu fine filamente cu conectivitate superioara pastrate ; subluxatie esterna patelara prin contuzie cu interstitiale rupturi retinacul patelar medial perifascial vast medial ; revarsat lichidian intraarticular in cantitate mare ; condromalacie patelo-femurala laterala grad 3 si mediala grad 2 ; contuzie medulara condil lateral tibial; tendinoza patelara . E grav ?! Spuneti-mi ca nu e obligatorie operatia :) !!! Eu merg normal ( am oarece jena, dar port banda elastica ), urc/cobor scari, conduc masina, s.a.m.d., dar nu fortez nimic . Genunchiul il indoi la 90 grd. spre spate, dar uneori simt ca imi fuge in fata rotula. Nu practic nici un fel de sport, doar activitati obisnuite . Va multumesc !

Dr Mihai Rascu (2017-08-31 20:25:25)

Recomandarea mea este o perioada de recuperare medicala de aprox 2 luni, daca simptomatologia nu se amelioreaza va astept la consultatie.