• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2017-04-04 12:27:53)

Leziunea nu pare a avea indicatie chirurgicala,va recomand o perioada de recuperare medicala si daca nu raspunde la tratament va astept la o consultatie pentru examinarea clinica a genunchiului.

Dr Mihai Rascu (2017-03-27 18:30:01)

Daca doriti sa practicati sportul in continuare recomandat ar fi sa refaceti ligamentul LIA rupt.Va astept la consultatie impreuna cu RMN ul pentru a examina clinic genunchiul si a va explica posibilitatile medicale.

Alex (2017-03-27 16:15:24)
Buna seara ,domnule doctor ! As dori ,daca se poate ,sa-mi traduceti si mie urmatoarea examinare IRM la genunchiul drept : Examinarea IRM a genunchiului fara substanta de contrast i.v ,cor si sag PD FAT SAT , cor STIR sag T2 , sag T1 , ax T2 GRE* evidentiaza: -ligamentele incrucisat posterior si anterior si ligament colateral medial vizibile pe tot traiectul , cu grosime , semnal si morfologie normale ; banda iliotibiala fara anomalii de semnal -ambele meniscuri apar in hiposemnal omogen in toate ponderatiile -minima acumularecu semnal lichidian (hipo T1 , hiper T2 ) dispusa in bursa retro si suprapatelara si intraarticular , in jurul ligamentului incrucisat anterior -leziune in hipersemnal PD la nivelul tendonului cvadricipital -cartilaj de acoperire condili femurali grosime normala, fara anomalii de semnal -absenta anomaliilor de semnal la nivelul structurilor musculare de vecinatate CONCLUZIE : Minim epansament lichidian intraarticular si in bursa retro si suprapatelara .Tendinita cvadricipitala Simt o durere de intensitate medie spre usoara sub rotula si o senzatie de cedare spre dreapta.Nu ma doare la indoirea genunchiului ,pot face genuflexiuni , insa cand merg am senzatia aceasta de "inmuiere" spre dreapta (parca se roteste prea mult spre dreapta ,daca are sens). Acestea fiind spuse ,ligamentele sunt in stare buna ? de ce am senzatia de "cedare " si daca aceasta se va duce in timp cu exercitii de intarirea musculaturii ? Multumesc pentru timpul acordat ! O seara buna !

Dr Mihai Rascu (2017-03-27 16:15:24)

Este o inflamatie de tendon cvadricipital si patelar.Va recomand o perioada de recuperare medicala de aprox 1 luna si 1/2.