• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2017-03-04 09:13:29)

Are indicatie chirurgicala doar daca determina dureri.Va astept la consultatie impreuna cu RMN ul efectuat.

Dr Mihai Rascu (2017-02-23 18:17:20)

Din ce mi ati scris, leziunea de ligament incrucisat este patiala deci este posibil prin kinetoterapie consecventa sa cresteti tonusul masei musculare si sa nu simtiti instabilitate.Daca dupa perioada de recuperare ramanem cu instabilitate arunci se pune problema ligamentoplastiei.

ELENA (2017-02-23 07:15:22)
Buna dimineata . Va prezint rezultatul unui RMN genunchi , efectuat in urma cu doua zile , la aproximativ 25 zile de traumatism - cadere la schi ( in aceasta perioada am purtat orteza , insa am continuat sa merg la serviciu - intr-un serviciu de urgenta ) . 1.La nivelul cornului posterior al meniscului intern se observa modificari degenerative stadul II. 2. Ligamenful incrucisat anterior este subtiat de ansamblu, cu edem periligamentar in fosa intercondiliana. 3. Ligamentul colateral medial este subtiat si prezinta modificari edematoase periligamentare. 4. Insertiile femurale ale ligamentului colateral lateral si tendonului popliteu apar cu infiltrat edematos difuz si cu lama de fluid in jur. Retinaculul patelo-femural medial este subtiat la insertia femurala, cu important edem in partile moi adiacente. 5.Acumulare lichidiana se observa supra-si retropatelar 6.Ligamentul incrucisat postedor, tendonul rotulian, retinaculul patelo-femural latetaJ si cartilajul ancular au aspect IRM normal. CONCLUZTI: l. Leziune partiala ligament incrucisat anterior, ligament colateral medial si retinacul patelo-femural medial, cu edem in partile moi din iur. 2. Infiltrat edematos al insertiilor femurale ale ligamentului colateral Iateral si teridonului popliteu. 3. Bursita supra-si retropateLata. Daca credeti ca este necesar , va pot trimite si CD acestei investigatii . In acest moment mi se recomanda fie A . imobilizare TOTALA ( gips sau orteza fixa , in pat ) timp de 3 saptamini , urmata de recuperare ( kineto ) fie B . artroscopie , urmata de imobilizare si recuperare . Clinic am stabilitate pe genunchi , acesta mai este ,in exterior , un pic edematiat , si , rareori , noaptea am durere VAS 2-3 /10 , care cedeaza spontan la gasirea unei pozitii antalgice si nu necesita medicamentatie . Care este opinia dvs vis a vis de optiunile terapeutice recomandate in acest caz ? Va multumesc pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada , care fac cinste Halatelor albe , atit de criticate in ultima perioada ! Cu respect .

Dr Mihai Rascu (2017-02-23 07:15:22)

Va recomand o perioada de recuperare medicala de 1 luna , dupa daca durerile sau instabilitatea se mentin atunci se pune problema unei artroscopii,