• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2016-10-24 18:54:04)

Leziunea de menisc este factorul cauzator pentru inflamatia intraarticulara care poate duce in timp la aparitia chistului.Va recomand efectuarea unei artroscopii de genunchi si daca chistul nu scade ulterior in dimensiuni atunci este necesara punctionarea /excizia lui.

Aura (2016-10-23 16:45:23)
Buna ziua, domnule doctor! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi interpreta IRM-ul. Hipersemnal PD FS cu traiect liniar la nivelul meniscului medial, corp si corn posterior, cu interesarea suprafetei articulare inferioare si a marginii externe – leziune grad III. Cartilaj articular femuro-tibial medial cu inaltime redusa global (maximum 75%), cu suprafata articulara neregulata- condropatie degenerativa grad III. Defect focal la nivelul cartilajului articular femural lateral, pe suprafata portanta, cu interesarea intregii inaltimi si diametrul maxim 4 mm, cu discret edem osos subcondral- condropatie focala grad IV. Cartilaj articular patelar cu inaltime redusa global, maximum 50%- condropatie degenerativa grad II. Mici osteofite retropatelare. Minima cantitate de lichid liber intraarticular, fara semnificatie patologica. Conculzii: Leziune grad III menisc medial. Condropatie degenerativa femuro-tibiala mediala grad III, femurala laterala grad IV si patelara grad II. Medicul ortoped a mai scris la diagnostic gonartroza incipienta dreapta si mi-a recomandat infiltratii, inot, kinetoterapie si tratament naturist. Am facut fizioterapie, masaj, am luat aflamil si syalox 300, la indicatia reumatologului. Lucrez, merg pe jos si va trebui sa merg in Belgia pentru cateva zile. Problemele au aparut acum 3 luni, dupa o perioada de stres si de efort intelectual foarte mare, cu multe nopti nedormite. Nu am suferit niciun traumatism anul acesta ca sa-mi explic ruptura de menisc. Am 55 de ani. As dori sa stiu daca trebuie sa ma operez si cat de urgent este. Va multumesc mult.

Dr Mihai Rascu (2016-10-23 16:45:23)

Leziunea de menisc poate aparea si fara o trauma majora pe fondul unei degenerescente in timp a meniscului, leziunea pe care o aveti are indicatie de interventie artroscopica.

Dr Mihai Rascu (2016-10-23 13:09:34)

Este necesar un tratament antiinflamator in etape care cuprind : pastile antiinflamatorii,fizioterapie,infiltratii intraarticulare cu cortizon, sinovectomie artroscopica.

Dr Mihai Rascu (2016-10-21 15:18:25)

Leziunile pe care le are mama dvs la niv genunchiului sunt leziuni degenerative. As recomanda pentru inceput un tratament de recuperare iar daca durerea persista dupa acesta, este indicata interventia chirurgicala artroscopica.

Dr Mihai Rascu (2016-10-12 21:45:13)

Leziunea de gradul III are indicatie chirurgicala.Daca dureriile nu sunt mari, puteti sa nu va operati , dar este contraindicat practicarea oricarei activitati sportive, care poate duce la agravarea leziunii.