• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2016-10-05 19:00:11)

Costurile variaza in functie de tipul protezei ales.Va astept la consultatie pentru a decide care este tipul de proteza optim.

Elena (2016-09-24 13:21:08)
Buna ziua, Acum 6 zile am fost lovita (si proiectata 3 m) de o masina, pe trecerea de pietoni. La Spitalul Bagdasar, unde am ajuns cu Salvarea, mi s-au facut radiografii, neconstatandu-se fracturi. Genunchiul stang era lovit si umflat, iar eu nu ma puteam lasa pe el din cauza senzatiei de instabilitate laterala a articulatiei. Mi s-a recomandat IRM, realizata dupa 3 zile. Concluzia: - Cantitate medie de lichid intraarticular dar important extinsa in bursa suprapatelara, 40mm lungime, 10mm antero-posterior, partial si in bursa gastrocnemianului; plica sinoviala suprapatelara incompleta - Ligament incrucisat anterior cu fibre rare vizibile continue, cu grosime si semnal crescute, cu semnal infiltrativ inter-perifibrilar difuz - Ligament incrucisat posterior, tendoanele aparatului extensor, ligamente colaterale-continue, cu semnal normal - Edem osos pe condilul tibial lateral, posterior, interesand si osul subcondral, cu infundare discreta, cu corticala integra dar remarcandu-se un fin traiect liniar oblic cu semnal nespecific ce poate reprezenta o linie de fractura incomplete - Menisc intern cu banda de hipersemnal in cornul posterior si corp fara sa intrerupa net suprafata articulara, cu aspect degenerativ, menisc extern fara anomalii de semnal sau morfologie - Edem subcutanat difuz in regiunea genunchiului, in special pe fata laterala cu semnal edematos insinuate si profund intre muschii popliteu, plantar si gastrocnemian lateral, precum si de-a lungul tendonului popliteului Statuus postentorsa cu ruptura incompleta LIAE si contuzie osoasa tibiala As dori sa aflu opinia dv. in legatura cu posibilitatile de recuperare, avand in vedere varsta mea (71 ani). Sunt o persoana destul de activa: umblam zilnic pe jos si cu bicicleta. Va multumesc, d-le doctor.

Dr Mihai Rascu (2016-09-24 13:21:08)

Va recomand o perioada de recuperare medicala de aproximativ 2 luni , daca simptomele persista va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2016-09-13 20:16:44)

Reprezinta inflamatia tesutului sinovial prezent in articulatii fara o cauza obiectiva.Ca tratament puteti folosi medicamente antiinflamatorii, fizioterapie,infiltratii intraarticulare.