• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Stan Raluca (2016-06-09 09:46:30)
Buna ziua, In urma cu 3 luni, in urma unei perioade de suprasolicitare intensa am inceput sa acuz dureri la genunchiul stang, atat in zona rotulei cat si in spatele genunchiului. Dupa o vizita la medicul ortoped unde am fost diagnosticata cu entorsa de genunchi, am facut repaus o perioada mare, am pus gheata local si am urmat un tratament cu Clorzoxazon, Ibuprofen, Paracetamol si Voltaren local, dar situatia nu s-a imbunatatit. Am facut un examen RMN, iar rezultatele sunt urmatoarele: Fara modificari de semnal la nivelul maduvei spongioase osoase sau intreruperea continuitatii corticalei osoase pe sectiunile efectuate. Usoara subluxatie externa patelara , cu rotula de tip Wiberg 2, in pozitie mai inalta (indice Insall-Salvati 1.29, modificat-1.5). Minime modificari de semnal de tip edematos (hipersemnal T2, PD cu FS, semnal intermediar T1) la nivelul insertiei tibiale anterioare si in 1/3 medie a LIA, dar fara intreruperea continuitatii fibrilare a acestuia. Fara modificare de semnal, calibru sau continuitate la nivelul LIP sau ligamentelor colaterale (minim edem subligamentar juxtameniscal la ultimul nivel). Minim hipersemnal focal PD cu FS la nivelul cornului posterior al meniscului intern, fara interesare articulara. Fara modificare de semnal sau dimensiuni la nivelul celorlalte segmente meniscale. Fara discontinuitati fibrilare la nivelul tendonului cvadricepsului sau ligamentului patelar, cu minim edem interfibrilar la nivelul insertiei rotuliene a cvadricepsului . Os supranumerar regiune poplitee (fabela). Fara modificari notabile de continuitate sau grosime la nivelul cartilajului articular, cu minim hipersemnal focal PD cu FS pe versantul infero-extern patelar (sub jumatate din grosimea acestuia). Mica reactie lichidiana la nivelul articulatiei tibio-femurale si in recesul retropatelar. Fara colectii fluide in compartimentul medial al regiunii poplitee, intre tendoanele muschiului gastrocnemian medial si semimembranosului. CONCLUZII: Usoara subluxatie externa patelara, cu patella alta. Intindere de LIA. Leziune de gradul I CPMI. Minima hidrartroza. Minima entezita rotuliana tendon cvadriceps. In momentul de fata, genunchiul stang este instabil, nu ma pot sustine in el, am dificultati la urcat/ coborat scari si durerea persista, in special in spatele genunchiului. Ar putea fi o consecinta a repausului, ca urmare a slabirii musculaturii? Care ar fi parerea si recomandarea dvs? Va multumesc mult pentru ceea ce faceti, pentru timpul pe care il acordati pentru a raspunde unor oameni care nu va sunt pacienti, fara nici un castig financiar si nici o asteptare. Toate cele bune!

Dr Mihai Rascu (2016-06-09 09:46:30)

Aveti o pozitie vicioasa a rotulei din nastere ( este prea sus situata) si atunci elementele anatomice care stabilizeaza rotula fac un efort suplimentar pentru a o mentine in pozitie corecta.Va recomand recupere medicala in special kinetoterapie.

Dr Mihai Rascu (2016-06-01 21:35:16)

Locuim în Marea Britanie, soția suferă de ani de zile de tunel carpian la dreapta, în fiecare iarna avansând ca anul acesta sa îi fie insuportabile durerile pe timp de noapte. Doctorii de aici o tot mint cu injecții cu steroizi, înrăutățind situația. As vrea sa o aduc scadă pt a fi operata. Care sunt demersurile? Știe cineva? ? Are și asigurare medicală europeană.