• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2016-03-14 14:43:09)

Nu stiu pe cineva care sa faca interventia artroscopica , deoarece ca incizie nu este mare diferenta intre varianta clasica si artroscopica, iar interventia artroscopica este urmata intr un procent destul de mare de leziuni ale nervului median.

Dr Mihai Rascu (2016-03-12 10:22:45)

Vindecarea depinde de marimea rupturii de supraspinos, daca ea nu este mare ( atunci necesita sutura eventual artroscopica) va recomand o perioada de recuperare medicala asociata eventual cu infiltratie PRP.

Dr Mihai Rascu (2016-03-11 17:11:22)

Acest tip de leziune are indicatie chirurgicala daca se resimte clinic.

Andreea (2016-02-27 16:00:47)
Buna ziua Sufar la ambii genunchi de instabilitate femuro patelara pe fond de patela alta si hiperlaxitate ligamentara. In 2012 am fost operata la genunchiul drept, practicandu-se reconstructie MPFL drept cu grefa autologa (semitendinos) homolateral. Dupa 3 interventii la genunchi, am reusit cat de cat sa imi revin, recuperarea flexiei fiind marea problema. Acum cam 3-4 luni, din senin, in timp ce faceam cativa pasi in casa, am simtit in zona de sub rotula (centru spre dreapta) ca si cum ceva s-a incalecat sau se freaca 2 suprafete intre ele (nu pot explica altfel). Asta am simtit de 2-3 ori pe zi timp de vreo 2 luni, dupa ce faceam mai multi pasi, dar nu neaparat in fiecare zi. De asemenea, in timpul mersului simt genunchiul rigid si imi afecteaza mersul, activitatea in general. Daca stau in pat, pe scaun, nu il simt la fel de rigid cand il flexez. Rezultatul actual al unui artro CT la genunchiul operat de instabilitate femuro-patelara este urmatorul: – lezune de cartilaj de gradul 2 la nivelul rotulei si trohleei si discrete, superficiale la nivelul versantilor compartimentului femuro-tibial extern; – demineraliare patata a extremitatilor osoase care compun articulatia genunchiului. Am facut deja infiltratie in genunchi cu Arthrum mono-doza, efect care ar trebui sa tina undeva intre 6-8 luni. Iau suplimente cu acid hialuronic, colagen, condroitin sulfat, extract din cartilaj de rechin. Medicul endocrinolog mi-a dat tratament cu vitamina D3 (aveam hipovitaminoza) – tratament pe care l-am terminat. Fac kinetoterapie pentru intarirea muschilor. La un moment dat, acea senzatie de frecare/incalecare a disparut, revenind foarte puternic, abia reusind sa fac cativa pasi din cauza acestei senzatii. Pentru ca nu am simtit nici o ameliorare dupa kinetoterapie, am facut un RMN, cu urmatoarele rezultate: - continut lichidian in bursa retropatelara, intraarticular si pericondilian, cu grosime maxima de 10 mm; - ligament incrucisat anterior cu discreta infiltratie edematoasa; - ligament incrucisat posterior, ligamente colaterale, ligament rotulian cu aspect IRM in limite normale; - menisc intern, menisc extern normale IRM; - condromalacie patelara anterioara; - cartilagiul acre acopera condilii femurali si platoul tibial cu grosime normala, suprafata regulata si caracteristici normale ale semnalului; - status post-operator femuro-patelar; - tesuturile moi periarticulare si structurile vasculare din campul de examinare fara modificari IRM. Concluzii: - infiltratie edematoasa discreta ligament incrucisat anterior; - bursita; - status post-operator femuro-patelar Puteti sa-mi sugerati cam ce ar trebui sa fac in continuare? Nu mai am curaj sa flexez genunchiul din cauza senzatiei de frecare intre 2 suprafete (nu pot explica altfel ceea ce simt) Va multumesc mult

Dr Mihai Rascu (2016-02-27 16:00:47)

Exercitii de stretching pentru mecanismul extensor al genunchiului in cadrul unui cabinet de recuperare