• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2015-07-15 14:36:12)

Leziunea de LCM de gradul II este compatibila cu sportul de performanta fara interventie chirurgicala.Va trebuie repaus 2 sapt si ulterior recuperare medicala.In cazul in care ramane o instabilitate dupa recuperare, atunci ne gandim la interventia chirurgicala.

Dr Mihai Rascu (2015-07-02 03:05:02)

Pentru a va raspunde la intrebarea legata de pret ar fi necesar sa stiu ce varsta are mama dvs,ce fel de artroza este,daca sufera si de alte afectiuni cronice.Va astept la o consultatie sau sa mi trimiteti investigatiile pe adresa de mail rascumi@yahoo.com

N RAZVAN (2015-06-25 09:23:25)
Am suferit un traumatism in data de 17.05.2015, la un meci de fotbal. Am sutat la poarta cu piciorul stang si punand presiune prea mare pe piciorul drept a cedat genunchiul, fugind in interior. In momentul acela am suferit o durere extraordinar de mare. Am fost imobilizat 10 zile. Am facut un RMN, in urma caruia am primit urmatorul rezultat: Semnal discontinuu la nivel LIA, insertie femurala cu slab hiposemnal in ponderatia T1, LIP -elongat, plaje fluu in hipersemnal T2 la nivelul corticalei osoase tibio - femurale (adiacente) - edem osos difuz, ligamente colaterale cu semnal indemn, hidrartoza medie, sistem meniscal cu semnal indemn. Concluzi: leziune acuta - completa LIA si hidrartoza. Marea mea nedumerire este ca specialistul ortoped, dupa consult, mi-a recomandat recuperare medicala. Am trimis CD-ul RMN catre un alt specialist de imagistica si am primit urmatorul diagnostic: lichid periarticular retropatelar, langa ambele ligament colaterale, are edem osos pe condilul femoral lateral si platou tibial lateral, posibil sa fie o ruptura partiala de Lig. incrucisat anterior si la insertia Lig. Incrucisat posterior pe femur, posibil Lig. colateral lateral sa aiba modificari inflamatorii. Genunchiul nu este umflat, nu este blocat, il pot folosi, urc si cobor scarile fara nicio problema. Nu ma doare cand calc pe el. Insa, la 3 saptamani dupa incident am avut impresia ca mi-a fugit genunchiul, nu ca prima data, dar ceva s-a intamplat. Am zis sa mai consult si alti specialisti, asa ca am mai fost la 2 medici care mi-au pomenit pentru prima data de colt intern menisc rupt si posibil LIA rupt partial. Nu mai stiu ce sa cred, de ce RMN-ul nu spune cu exactitate ce e in articulatie, de ce parerile medicilor sunt atat de contradictorii? Trebuie sa ma operez? Daca da, cat de urgent trebuie? Cat dureaza recuperarea? Se poate rezolva si fara operatie?

Dr Mihai Rascu (2015-06-25 09:23:25)

In principiu este nevoie de o perioada de recuperare de aproximativ o luna dupa care care in functie de simptomatologie poate fi necesara interventia artroscopica ,care daca constata leziune LIA atunci se practica ligamentoplastia.