• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2015-03-06 13:50:16)

Leziunile de menisc nu se vindeca singure, dar diagnosticul de leziune de menisc pus ecografic este doar un diagnostic de probabilitate, va sfatuiesc sa efectuati eventual un RMN pentru completarea informatiilor medicale

Dr Mihai Rascu (2015-03-04 21:45:24)

As putea sa va trimit raportul RMN prin email (necroza septica de astrogal). Matusa locuiește in Jud Bacău iar doctorul la care ea a mers a spus ca el nu repara ce alt doctor a stricat... Puteți sa ne spuneti dacă dv a-ți putea sa o tratati? Nu dorim sa mergem pana la București in situația in care se afla fără sa avem o siguranța ca puteți sa o tratati. Mulțumim anticipat Elena

dumitru simion (2015-02-28 17:04:26)
Bună seara. In anul 2013,luna martie, după o saună si bazin cu apa sărată, in decurs de 7 zile au apărut dureri articulare și inflamarea articulatiei cot dreapt, diagnosticul primit de la specialist fiind de Bursită de cot.Am urmat tratament cu antiinflamator si antibiotic și s-a extras lichid local. In anul 2014, 6 septembrie, din nou repet sauna și bazin cu apă sărată, reaapar durerile acute la umărul drept si genunchiul drept, cu inflamarea și umflarea genunchiului. Am fost internat la Reumatologie, in urma investigațiilor- ecografie, radiografie si analize medicale, am primit diagnosticul de: - Bursită genunchi - cu acumulare de lichid- s-au extras in decurs de 2 saptamini, 5 seringi cu lichid; - spondiloartroza cervicala - psh dr.calcifianta Anul 2015, l-am inceput cu dureri acute de genunchi, dl.dr.ortoped mi-a recomandat un examen IRM genunchi drept(24.02.2015) rezultatul examenului evidentiază: - piese scheletice in pozitie normala. - focala anomalie de semnal de tip lezionar liniar vertical cu implicarea suprafetei articulare inferioare cornual menisc, fara a se constitui traiect fisura/ruptura cu departare fragmentara. - modificari ale grosimii cartilajelor de acoperire mediale femural si patelar, cu neregularitati ale suprafetelor si excavatii focale si modificari de semnal in medulara subcondrala subiacenta. - moderata hiperostoza a eminentei intercondiliene. - cronica intindere a fibrilelor postero-externe ale ligamentului incrucisat anterior. - cateva plaje enostotice milimetrice epifizar tibial si femular. - acumulare lichidiana cu hipertrofie sinoviala, grosime maxima de 8mm, peritendinos popliteu. - revarsat lichidian intraarticular in cantitate medie cu reactie inflamatorie sinovitica. - tendinoza patelara Concluzii: - leziune focala cortical inferior corn posterior menisc medial - condromalacie patelo-femurala mediala grad III - revarsat lichidian intraarticular in cantitate medie, sinovita. - acumulare lichidiana cu hipertrofie sinoviala, grosime maxima de 8 mm, peritendinos popliteu - veche intindere a ligamentului incrucisat anterior. In data de 26.02.2015, dl.dr.ortoped a mai extras una seringa lichid,si dupa 15 minute s-a infiltrat local Crespine Gel. Astazi dupa 24 de ore am o usoara reactie adversa locala, pun comprese locale reci si iau, la recomandarea dl.doctor, ptr.sapte zile 1 capsula/zi Arcoxia 120mg. Intrucat am urmarit cu interes articolele si recomandarile Dvs., as dori, o parere din parte unui specialist de talia dvs., si daca, terapia cu proteine protectoare ( citokine ) ar fi indicata in cazul diagnosticului meu. Multumesc,un sfarsit de saptamana cat mai placut!

Dr Mihai Rascu (2015-02-28 17:04:26)

Cred ca aveti o sinovita hipertrofica care va face probleme.Va astept cu imaginile RMN pentru a ma lamuri in privinta disgnosticului.

savulescu teodora (2015-02-24 20:07:08)
in urma durerilor aparute in genunchi am facut un rmn al carui rezultat il postez aici ; v as ruga sa mispuneti daca dvs credeti ca este necesar o artroscopie si deci o meniscectomie mentionez ca durerile nu sunt intense ..mai mari doar la urcatul si coboratul scarilor se intensifica rezultat rmn:Fara modificari patologice de semnal la nivelul meniscului intern. Modificare de semnal cu traiect oblic situata in cornul anterior al meniscului extern,ce intercepteaza ambele suprafete meniscale. LIA,LIP,ligamente colaterale,retinacule patelare cu aspect RM normal. Fara modificari patologice la nivelul tendonului patelar. Marcata reducere a grosimii cartilajului articular femuro-patelar,predominant in compartimentul intern al articulatiei,ce asociaza mici chiste subcondrale patelare si osteofite femuro-patelare. Cartilajul de pe versantul extern patelar are o grosime maxima de 2,4mm si prezinta modificari de semnal de tip edematos,cu dispozitie liniara-aspect postcondroplastie cu matrice de colagen. Benzi de fibroza dispuse in recesurile suprapatelar si infrapatelar. Fara modificari patologice de semnal sau de grosime la nivelul cartilajului articular femuro-tibial. Fara modificari patologice de semnal la nivelul maduvei osoase femurale si tibiale. Patela normal pozitionata. Fara revarsat lichidian intraarticular. Fara colectii fluide periarticulare. Artroza femuro-patelara. Modificari de semnal de tip edematos la nivelul cartilajului de pe versantul extern al patelei-aspect postcondroplastie. Benzi de fibroza in recesurile suprapatelar si infrapatelar. Ruptura corn anterior menisc extern. VA MULTUMESC ASTEPT CU NERABDARE RASP DVS.

Dr Mihai Rascu (2015-02-24 20:07:08)

La prima vedere se pare ca este o leziune mare de menisc corn anterior, dar m ar ajuta in stabilirea indicatiei de tratament, o examinare clinica a genunchiului si imaginile RMN.

Dr Mihai Rascu (2015-02-24 17:55:18)

In primul rand operatiile trebuiesc facute la minimum 6 luni distanta una de alta.Legat de riscuri as mentiona: luxarea protezei,infectia in rest sunt riscurile clasice care pot aparea la orice alta interventie chirurgicala.