• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2015-02-18 05:56:51)

Nu este nevoie de interventie artroscopica,ci doar de recuperare care cred ca se va intinde pe o perioada de 3-4 saptamani.

Daniela (2015-02-13 20:25:21)
Buna seara, imi puteti spune ce este de facut in urma diagnosticului RMN 2012 - menisc extern cu insertie normala, semnal normal; - menisc intern cu insertie normala, semnal neomogen la nivelul cornului posteror si jonctiunii posterioare prin plaja complexa, ce atinge suprafata meniscala, fara intrerupere; - ligament incrucisat posterior cu insertie normala, semnal normal; - ligament incrucisat anterior cu aspect fragil, contur ondulat, cu componenta edemoasa difuza; - ligamente colaterale cu insertie normala, semnal normal; - spatiu articular cu dimensiuni normale; cartilaj articular integru, continuu, semnal normal; minimacoletie lichidiana in recesurile articulare; - structuri osoase, musculatura, rotulaa, aparat ligamentar rotulian cu morfologie si semnal normal. CONCLUZIE: - leziune gradul III menisc intern - leziune incompleta ligament incrucisat anterior. 2015 (09.02.2015) - rezultat RMN - nu se mai evidentiaza LIA cu reducerea secundara a unghiului LIP de 86 de grade (normal 115 grade) cesugereaza instabilitate femuro-tibiala; - hipersemnale focale FD fat sat la nivelul cornului si radacinii posterioare a meniscului intern cu truncarea zonei libere si fina luxatie externa a corpului meniscal, ceea ce lasa expuse zonele de portanta femuro-tibiale cu neregularitati de contur la nivelul cartilajului de acoperire mai ales condil femural intern; - lama de lichid sinovial dispus retropatelar si la nivelul foselor patelo-femurale cu grosimea maximaa de 6,5 mm; - cartilaj patelaj cu aspet RM in limite normale; - LIP, LCL, LCM cuaspect in limite normale; - semnal neomogen la nivelul insertiilor ligamentului patelar in context entezopatic cronic. CONCLUZIE: - absenta LIA cu unghi LIP de 86 de grade ce sugereaza instabilitate femuro-tibiala secundara; - degenerari grad I corn posterior menisc intern. VA ROG DACA PUTETI SA-MI SPUNETI DACA ESTE GRAV SI CE TREBUIE SA FAC. Va multumesc. -

Dr Mihai Rascu (2015-02-13 20:25:21)

SE pare ca este vorba despre rupture ligamentului incrucisat anterior si se pare ca este nevoie de interventie chirurgicala de inlocuire a lui.Va astept cu imaginile RMN la un consult.

Dr Mihai Rascu (2015-02-11 11:00:09)

O examinare clinica ar putea sa ajute medicul sa se orienteze asupra diagnosticului,pentru ameliorarea durerilor cred ca puteti incerca sa faceti recuperare medicala ( fizio si kinetoterapie) dar un RMN ramane o optiune necesara.

Dr Mihai Rascu (2015-02-04 18:31:43)

Va sugerez repetarea RMN ului pt reevaluarea leziunilor

Dr Mihai Rascu (2015-02-03 19:35:12)

Depinde de tipul protezei,uneori implantul femural poate sa mai coboare in canalul femoral cam cu 1 cm.