• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2014-12-13 13:55:43)

Meniscul discoid este o malformatie a meniscului,cu care v ati nascut iar leziunea de gradul II nu are indicatie operatorie dar fiind pe menisc discoid s ar putea sa va deranjeze la activitatile curente.

Dr Mihai Rascu (2014-12-12 23:17:58)

Pare o rupture mare de supraspinos ,va recomand sutura artroscopica a acestuia urmata de kinetoterapie riguroasa.

Taparlea Marilena (2014-12-12 18:30:36)
Buna seara Am fost diagnosticata cu POLIARTRITA SCAPULO - UMERALA STG. cu RUPTURA PARTIALA TENDON MUSCHI SUPRASPINOS si SINUVITA REACTIVA. Initial am avut si doua bursite dar dupa internare sectia reumatologie, si tratament bursitele s-au retras. Tratament cu antiinflamatoare, antialgice si 5 injectii cu dexametazona. Din 2011 CRP este marit. Durerea f. mare cu inflamatie la umar am cam din septembrie. Altfel de cativa ani ma doare umarul,dar a fost combinata cu spondiloza cervicala. Rezultatul RMN este urmatorul: - Ruptura partial tendon m. supraspinos de la insertia humerala, su pastrarea catorva fibre pe traiectul de insertie. - Chiste geodice degenerative sub insertia infraspinosului , ce masoara pana la 0,6 cm diametru. - Reactie fluida peridentinoasambiceps brahialin culisa bicipitala in cantitate mica. - Reactie fluida sinovialascapulo humeralala nivelul tuturor recesurilor in cantitate mica. Concluzii: -Ruptura partial tendon muschi supraspinos -Sinuvita Reactiva Acum fac fizizioterapie respectiv: ultrasunet: 2 min, laser: 4 min, interferential: 15 min. si kinetoterapie Mai am 3 sedinte. Recomandarea medicului reumatolog catre ortopedie, spunand ca trebuie interventie chirurgicala Doresc f. mult sa-mi spuneti un punct de vedere al dvs. Ce tratament imi mai recomandati sa fac(fizioterapie TEKAR, infiltratii , tratament cu PRP) pentru a amana interventia chirurgica. Durerile persista, In timpul noptii sunt mai acute. Va multumesc mult.

Dr Mihai Rascu (2014-12-12 18:30:36)

Aceste terapii nu va sunt de mare ajutor,recomandarea mea este interventia chirurgicala !

Dr Mihai Rascu (2014-12-08 11:03:10)

pretul protezelor variaza de la firma la firma dar este important de stiut daca bunicii ii trebuie proteza standard sau alt tip...

Dr Mihai Rascu (2014-12-08 07:32:01)

Leziunea de LIA daca este completa( si nu partiala) trebuie operata pentru a putea sa faceti sport in continuare.Leziunea de menisc are indicatie operatorie daca va deranjeaza la activitatile curente.Oricum diagnosticul imagistic trebuie confirmat si prin examinare clinica.

alin (2014-11-12 14:46:27)
Buna ziua , am 40 de ani, 177 cm,76 kg si la un joc de fotbal am calcat stramb ,piciorul m-i sa dus spre interior si am simtit o durere mare, s-a umflat putin deasupra genunchiului, si ma durea ingrozitor cand incercam sa indoi genunchiul, a trecut o saptamana ,am luat ceva analgezice ,am facut repaus,am dat cu finalgon,dupa vreo 14 zile a inceput sa ma lase durerea putin ,pana am urcat ceva mai greu in apartament si de atunci iar nu am putut indoi piciorul vreo 2 zile .Am facut azi un RMN si rezultatul este acesta: -Leziune meniscala stadiuL IIIcorn posterior menisc interntradusa prin zona lineara cu semnal crescut relativ paralela extinsa la nivelul corpului meniscal cu dimensiuni de 7/2 mm cu semnal crescut modular. -Ligament incrucisat anterior cu semnal edematos si intreruperi fibrilare parcelare 1/3 inferioara. -Fara intreruperi fibrilare. -Fluid retinacul patelar intern si in bursa retropatelara. -Fara edem osos -Infiltratie minima a grasimii Hoffa. Am inteles din ce am citit aici postat de dumneavoastra ,de obicei este indicata interventia artroscopica. Eu sunt din judetul Dolj si as vrea sa stiu daca sun si ma programez la dumneavoastra ,cat ar costa un consult pentru examinarea clinica a genunchiului si corelarea acestuia cu rezultatul RMN,si daca am ajunge la concluzia ca trebuie o interventie cat ar costa cu tot cu interventia si cate zile ar dura( lucrez in armata si trebuie sa stiu cat stau la dumneavoastra.Va multumesc si astept un raspuns pe email.
dan iancu (2014-11-01 09:49:09)
am fost operat anul trecut in decembrie la genunchiul drept si in urma analizelor am fost diagnosticat cu sinovita vilonodulara pigmentara.Recuperarea a durat foarte doua luni dar intre timp am facut o infectie perianala intersfincteriana si am fost operat din nou urmand si un tratament cu antibiotice dar in urma tratamentului am facut o colectie de puroi la masele.M-am dus la dentist si mi-a taiat lucrarea dupa care mi-a extras maselele infectate in luna Februarie.Anul acesta in luna Mai mi sa umflat din nou genunchele si m-am dus iar la spital unde mi sa facut o punctie evacuatorie si o injectie cu diprophos.In luna Septembrie am facut otita si am luat antibiotice dupa care am avut dureri de burta.M-am la urgenta si mi sa pus diagnostic de BLOC APENDICULAR si am primit din nou tratament cu antibiotice.Dupa zece zile de tratament am colectat iar puroi la dintii din fata la care am fost operat de doua ori,ultima data in DECEMBRIE 2012.M-am dus la dentist si ma incizat pentru drenaj urmand sa fac o noua operatie dar intre timp mi sa umflat din nou piciorul.M-am dus la medicul ortoped care mi-a facut iar punctie evacuatorie si injectie cu diprophos si mi-a zis sa-mi rezolv problema cu apendicele.M-am dus la chirurgie si dupa analize si consult mi-a zis ca nu am bloc apendicular ci Prostatita.Am primit un tratament pe care il urmez in prezent si ma simt mai bine.Am facut si o endoscopie si mi sa spus ca am hernie hiatala si sa am grija cu antiinflamatoarele.Astazi 01 Noembrie stau in pat deoarece mi umflat foarte tare genunchele si nu stiu ce trebuie sa mai fac.Sotia spune ca trebuie sa merg la psihiatrie ca de la cap mi se trag toate.Am 45 de ani si sunt in pragul depresiei.Nu pot sa muncesc si nu pot sa fac nimic.Astept un raspuns si VA MULTUMESC.

Dr Mihai Rascu (2014-11-01 09:49:09)

Sinovita vilonodulara poate recidiva si daca nu raspunde la antiinflamatorii orale sau injectabile, reinterventia chirurgicala poate reprezenta o solutie.