• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2019-07-07 14:34:07)

Dupa o perioada de recuperare medicala de cel putin 1 luna ,glezna cel mai probabil va reveni la normal dar exista riscul unei recidive viitoare a sinovitei vilonodulare.

Dr Mihai Rascu (2019-07-05 06:48:41)

Cauzele sinovitei sunt multe si nu pe deplin cunoscute.Ea poate recidiva de mai multe ori.Daca nu raspunde la tratament antiinflamator conservator atunci posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala artroscopica.

Mihai (2019-07-04 19:04:14)
Bună ziua! În urmă cu aproximativ 6 ani am suferit un traumatism la genunchiul drept în timpul unui joc de fotbal, care a avut drept consecințe edem și durere. La acea vreme aveam 18 ani. Nu am făcut investigații medicale. M.am "tratat" făcând niște proceduri la un complex balnear, care au constat în lasere și un fel de mini șocuri electrice cu bureți umezi (îmi cer scuze pentru descrierea profană). După câteva săptămâni durerile au încetat și am început destul de repede să joc din nou fotbal, având o mică jenare la genunchi care în timp a dispărut (sau m-am obisnuit eu cu ea, nu stiu). Anul acesta, în aprilie, la o săritură din pat cu aterizare agresivă (să zic 6 pe o scară de la 1 la 10), am simtit ca s.a produs un traumatism. M-a durut cateva zile (si la repaos, nu numai la miscare). Nestiind cum sa procedez am mers la spital (Foisor) unde mi s.a pus diagnosticul de entorsa, mi s.au prescris antiinflamator si repaus total si m.au rugat sa revin peste 3 saptamani. Doamna medic mi.a examinat genunchiul incercand sa gaseasca o pozitie in care durerea era concludenta, dar nu a gasit.o (ulterior am realizat acasa ca durerea este accentuata la flexarea tibiei spre inapoi la un unghi mai mmic de 90', ceea ce medicul nu a facut - cu cat distanta dintre calcai si fesier este mai mică, cu atât doare mai tare; nu pot sta pe vine pentru a ma lega la sireturi).Cel mai mult m-a ingrijorat faptul ca mi-a spus ca din radiografie s.ar parea ca am cartilajul foarte subțiat și am artroză, drept pentru care mi-a recomandat să încetez pe viața fotbalul și alte sporturi similare. Peste 3 saptamani am revenit intrucat desi durerea se diminuase, persista. Mi s.a recomandat RMN. Rezultatul RMN ului este: Patela fara modificari notabile de pozitie si aliniament. Fara anomalii de semnal la nivelul segmentelor osoase scanate. Ambele meniscuri nedeviate. Fisura transversala la nivelul corpului si cornului posterior ale meniscului lateral, cu interesarea suprafetei articulare. Menisc medial fara modificari difuze de semnal sau traiecte de fractura. Ambele ligamente colaterale, ambele ligamente incrucisate, tendonul cvadricepsului si cel patelar fara anomalii notabile de semnal sau discontinuitati. Cartilaje articulare cu grosime, semnal si contur in limite normale. Fara acumulari fluide libere la nivelul compartimentului sinovial. Fara acumulari fluide sistematizate periarticulare. Nu am apucat încă să aflu opinia medicului care mi-a dat trimiterea pentru RMN, sunt programat la dansul abia peste 1 saptamana. Intrebările mele, dacă sunteți vă rog amabil să îmi răspundeți, sunt: 1. Suspiciunea de artroza este întemeiată, fiind, după câte înțeleg, în contradicție cu rezultatul RMNului? 2. Am sanse sa mai joc fotbal? 3. Ce îmi recomandați să fac în legătură cu fisura de menisc? Care ar fi soluția optimă?

Dr Mihai Rascu (2019-07-04 19:04:14)

1. Nu aveti artroza, cartilajele sunt normale. 2-3. Leziunea de menisc are indicatie chirurgicala artroscopica, dupa 2-3 luni de recuperare postoperatorie puteti face iarasi sport fara restrictii.

Dr Mihai Rascu (2019-06-28 05:37:36)

La prima vedere pare sa fie nevoie de interventie artroscopica pentru leziunea de menisc si pentru chisturile asociate.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru a vizualiza leziunile.

Dr Mihai Rascu (2019-06-26 07:49:56)

Leziunea de menisc nu se repara singura iar leziunea de gradul III are indicatie chirurgicala artroscopica.Va astept la consultatie cu cd ul RMN pentru examinarea clinica a genunchiului.

Adrian Sere (2019-06-18 06:00:09)
Buna ziua, In urma cu cateva luni, am facut flotari la paralele si am capatat o durere si o umflatura la umarul stang. Durerea este suportabila in stare de repaus dar daca incerc sa fac exercitii care implica umarul, devine deranjanta. Am facut un RMN , rezultatul fiind : " Tendon supraspinos cu minime anomalii de semnal sugerand mai probabil usoara tendinoza de supraspinos, fara semne de ruptura, fara intreruperea continuitatii fibrelor. Tendoanele infraspinos si subscapular fara anomalii semnificative de semnal, fara intreruperea continuitatii fibrelor, fara semne de ruptura. Tendonul capului lung al bicepsului este la nivelul culisei bicipitale, fara anomalii de forma sau semnal. Leziune labrum antero-superior. Aspect ingrosat al ligamentului glenohumeral inferior, fara anomalii de semnal cu aspect edematos, recent si aspect moderat ingrosat al recesului axilar, aspectul putand sugera modificari vechi in cadrul unei capsulite adezive. A se corela cu datele clinice. Modificari degenerative acromio-claviculare cu modificari edematoase intra si periarticulare. Modificari edematoase la nivelul bursei subacromio-subdeltoidiene, fara colectii constituite. Fara hidrartroza semnificativa. Fara mase tumorale sau linii de fractura. Concluzii: Tendon supraspinos cu aspect de usoara tendinoza de supraspinos, fara semne de ruptura, fara intreruperea continuitatii fibrelor. Leziune labrum antero-superior. Aspect ingrosat al ligamentului glenohumeral inferior, fara anomalii de semnal cu aspect edematos, recent si aspect moderat ingrosat al recesului axilar, aspectul putand sugera modificari vechi in cadrul unei capsulite adezive. A se corela cu datele clinice. Modificari degenerative acromio-claviculare cu modificari edematoase la nivelul bursei subacromio-subdeltoidiene. Se recomanda consult de specialitate ortopedic " Credeti ca este necesara o interventie chirurgicala pentru remedierea problemei?

Dr Mihai Rascu (2019-06-18 06:00:09)

Daca este vorba despre o capsulita adeziva este posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.Va astept la consultatie cu cd ul RMN ului pentru vizualizarea imaginilor precum si pentru o examinare clinica a umarului.

Dr Mihai Rascu (2019-06-17 06:37:54)

Leziunile nu par a avea indicatie chirurgicala.Va recomand o perioada de recuperare medicala, daca durerile nu vor disparea va astept la consultatie.