• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie - Traumatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Traumatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2014-09-30 12:43:03)

Sinovita tranzitorie reprezinta inflamatia temporara a tesutului sinovial si se trateaza prin metode antiinflamatorii( cum ar fi nurofenul).Dupa terminarea tratamentului daca durerea nu dispare va prezentati la medic la control pentru a va da si alte sugestii.

Laura Munteanu (2014-08-17 21:16:20)
Buna ziua! Am o rugaminte, asemanatoare cu a celor dinaintea mea. Daca ma puteti ajuta cu o parere si un sfat. De aproape 8 ani am aceasta senzatie/simptom la genunchiul stang: o gheara care ma strange in spatele genunchiului, timp in care nu pot indoi si indrepta genunchiul. Acest simptom aparea rar, de 2-3 ori pe an, si nu tinea decat cateva zile, afectandu-mi mobilitatea piciorului, mergand pe varfuri, neputand calca cu toata talpa pe pamant. Anul trecut in octombrie a inceput "odiseea" mea, care continua si in momentul in care va scriu: intr-o zi de miercuri a aparut din nou acest simptom, dar de data aceasta impreuna cu un simptom nou: sambata genunchiul s-a umflat f. tare, mai mult deasupra rotulei( era prezent lichid), s-a rigidizat, Nu era cald si Nu era rosu... Urgente, reumatologie, ortopedie, din nou reumatologie, si din nou ortopedie... Parerile medicilor specialisti erau contradictorii: cei de la reumatologie spunandu-mi ca e afectiune ortopedica, cei de la ortopedie ca e afectiune reumatologica... La doua saptamani se umfla si dreptul si se rigidizeaza. Am facut un RMN care a evidentiat urmatoarele, la genunchiul stang: -leziuni degenerative de grad 2 in cornul posterior meniscal intern -fine leziuni fibrilare difuze in ligamentul colateral lateral -infiltratia edematoasa a tesuturilor moi periarticulare postero-laterale -usoara hipertrofie parcelara de cartilaj retropatelar -minim epansament lichidian retropatelar -gonartroza incipienta Iar la genunchiul drept: -leziuni degenerative de grad 3 in cornul posterior meniscal intern - leziuni fibrilare difuze in capatul distal al vastului lateral -usoara hipertrofie parcelara de cartilaj retropatelar -minim epansament lichidian in bursa retropatelara - gonartroza incipienta Am primit tratament cu arcoxia si yogaflex. Pana in luna mai nu s-a mai umflat, doar ca uneori mergeam mai bine, alteori mai rau ( la mers era prezenta o greutate in genunciul stang). Din luna mai pana in august s-a umflat tot genunchiul stang (s-a rigidizat ca un pietroi, prezent lichid, dificultate si durere la mers,etc) de 5 ori ( de fiecare data durau o sapt simptomele)… Am fost la ortopedie la Cluj, propusa pt operatie de menisc, la care s-a renuntat, trimisa si internata la reumatologie, de unde m-am intors acum 2 sapt fara un diagnostic clar, analizele au iesit f bine, adica a rezultat negativ la toate bolile reumatologice si autoimune pt care am fost investigata, spunandu-mi-se ca nu au suficiente criterii pe linie reumatologica… ca poate fi un reumatism palindromic…Ca poate, ca poate… Eu sunt ravasita si bulversata de nehotararea medicilor… Ce- mi recomandati sa mai fac, care este parerea d-voastra? Poate fi ceva mai grav? Multumesc anticipat, L.M.

Dr Mihai Rascu (2014-08-17 21:16:20)

Din ce mi ati descris cred ca problema este la nivelul genunchiului si nu reprezinta o afectiune reumatologica.Va astept cu RMN ul pentru a face o examinare a genunchiului si apoi va pot spune parerea mea in ceea ce priveste diagnosticul si posibilitatile de tratament

Dr Mihai Rascu (2014-07-30 15:17:51)

Artroscopie de sold in cazul necozei de cap femural nu reprezinta prima solutie.Trebuie prima data depistata cauza durerilor la soldul drept si dupa ne hotaram ce tratament este optim.