• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie - Traumatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Traumatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2014-05-06 19:20:24)

Multumesc pentru aprecieri!

Dr Mihai Rascu (2014-04-26 14:14:25)

Buna seara! Inflitratia cu acid hialuronic este posibil sa fi marit presiunea intra-articulara, lucru care se reflecta intr-o posibila compresie in posterior pe vasele poplitee si sa va dea o tulburare a intoarcerii venoase. Pentru lamurirea exacta a diagnosticului va astept la o consultatie.

Alina (2014-04-08 14:18:15)
Buna ziua. Am cateva intrebari. Am avut meniscul rupt si am consultat 4 medici care mi-au zis ca nu e de operat inca si sa astept sa se rupa complet..durerile au continuat si al 5-lea doctor m-a luat in seama si mi-a facut o artroscopie la genunchi.Precizez ca in timpul operatiei a mai descoperit si 2 hematoame pe care mi-a zis k le-a indepartat. M-a tinut in spital 3 zile cu o drena si inca 4 pentru observatie, dar nu mi-a dat voie sa il folosesc deloc. doar cateva exercitii sus-jos, dar nu sa il indoi sau sa il pun in pamant. M-a ridicat in carje si dupa cateva ore mi s-a umflat zona aceea deasupra rotulei. Primele 2 zile m-a durut dar cu gheata tinuta pe zona aia durerea a disparut, s-a mai desumflat dar nu de tot. Mi-a spus ca sa incep cu exercitiile dupa ce imi scoate firele adik 2 sapt. Acum toate astea se contrazic cu tot ce am citit pe internet. Am mai intrebat pe ici pe colo si parerile sunt impartite si nu mai stiu ce si pe cine sa cred. Va rog sa ma ajutati pentru nu am de gand sa raman cu probleme la picior pentru ca am abia 23 de ani. Spuneti-mi cum trebuie sa procedez? mai as avea 4 zile pana la scosul firelor. E normal sa ma tina atata timp fara sa il pun in miscare? iar umflatura aia se va reduce de tot atunci cand voi incepe sa fac terapia? Va imaginati ca sunt un pic cam panicata pentru am impresia ca isi bat joc de mine. Chipurile in 2 zile trebuia sa fiu pe picioarele mele, pe cand eu am o sapt jumatate de stat in pat. Multumesc

Dr Mihai Rascu (2014-04-08 14:18:15)

Nu trebuie sa va panicati, deasupra genunchiului exista doua spatii de colectare in care se acumuleaza lichidele din genunchi.In principiu revenirea la normal a genunchiului o asteptam la sfarsitul perioadei de gimnastica medicala ( Kinetoterapie).