• Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie
  • Dr. Mihai Rascu
    Dr. Mihai Rascu
    Medic primar Ortopedie -Trautomatologie

Intrebari si raspunsuri

Doriti sa intrebati medicul?

Dr Mihai Rascu (2019-06-05 13:21:48)

Este vorba despre inflamatia tendonului biceps, va recomand o perioada de recuperare medicala.

Dr Mihai Rascu (2019-06-03 06:57:27)

Daca este vorba despre o ruptura mai mare posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.Incercati intai cu infiltratii cu PRP sau cortizon si daca durerea nu se amelioreaza atunci va astept la consultatie.

Dr Mihai Rascu (2019-05-27 18:16:24)

Chondromalacia patelara are drept cauza o miscare anormala a rotulei la nivelul trohleei femurale de aceea pe langa PRP care are rol regenerativ este necesara si gimnastica (Stretchingul ) mecanismului extensor si muschiului vast oblic medial.

Alex (2019-05-10 16:32:18)
Buna ziua, Sunt o persoana foarte activa, practic mai multe sporturi (nu profesionist) si am suferit o accidentare la genunchiul drept cand eram la fotbal. In primele 2 saptamani am purtat o atela ghipsata. Am putut sa merg aproape normal, fara dureri, insa nu pot flexa foarte mult piciorul, nu pot cobori trepte (pot urca, insa cu foarte mare dificultate), mi-e incomod sa stau pe scaun si incep sa simt dureri daca stau prea mult in picioare, fara sa ma misc. La 3 saptamani dupa incident am efectuat un RMN a carui interpretare este mai jos: -Moderata bursita supra si retropatelara, cu tendinta la cloazonare -Mic epansament lichidian intraarticular femuro-tibial intern si femuro-patelar intern si extern drept -Artrofiti tibiali interni si externi si condilieni femurali externi drepti -Efilarea spinelor tibiale intraarticulare drepte -Fara modificari semnificative de semnal sau morfologie la nivelul ligamentului incrucisat posterior, ligamentului colateral extern si tendonului rotulian drept -Hpersemnal intens PD FS si T2 la nivelul ligamentului minisco-femural si tibio-meniscal extern, ligamentului colateral intern (pe intregul sau traiect) si cu aspect neomogen la nivel tibial proximal si condilian femural extern si tendonului cvadricipital si cu aspect fibrilar, tumefiat, la nivelul ligamentului incrucisat anterior drept proximal, cu ruptura acestuia pe ~80% din fibrele sale -Fara infiltrarea grasimii Hoffa -Rotula usor descentrata, cu ligament femuro-patelar medial si lateral cu aspect usor ondulat -Leziuni meniscale de tip fisura ce nu ating suprafata articulara la nivelul cornului anterior al meniscului intern si extern drept -Fara traiecte de fractura la nivelul oaselor adiacente articulatiei genunchiului drept -Fara chist popliteal Baker drept CONCLUZIE: -Modificari inflamatorii la nivelul ligamentului menisco-femural si tibio-meniscal extern si ligamentului colateral intern drept -Leziuni degenerative de grad I si II la nivelul cornului anterior al meniscului intern si extern drept -Usoara instabilitate femuro-patelara dreapta -Tendinopatie cronica cvadricipitala dreapta -Edem osos/contuzie osoasa la nivel tibial proximal si condilian femural extern drept -Leziuni degenerative de grad III la nivelul ligamentului incrucisat anterior drept proximal, cu ruptura acestuia pe ~80% din fibrele sale -Se recomanda consult ortopedic, de medicina fizica de recuperare/reumatologie, kinetoterapie, +/- acupunctura Mi s-a spus ca trebuie sa fac artroscopie, iar in urma rezultatului se va vedea daca este nevoie de mai mult. Intrebarea mea este urmatoarea: artroscopia imi va rezolva toate problemele sau este nevoie de mai mult din prima (caz in care artroscopia devine 'inutila')? Nu as vrea sa sufar o interventie 'nenecesara'. Va multumesc!

Dr Mihai Rascu (2019-05-10 16:32:18)

Aveti o leziune importanta de ligament incrucisat anterior pentru care este necesara ligamentoplastia mai ales daca sunteti o persoana sportiva.Va astept la consultatie pentru a testa clinic stabilitatea genunchiului.

Dr Mihai Rascu (2019-05-10 07:59:47)

Este o leziune importanta de menisc pentru care este necesara interventia chirurgicala.Va astept la consultatie pentru a examina clinic genunchiul.