Claudia Nechita

Claudia Nechita s-a antrenat cu o singură mână la sacul de box. „Din cauza accidentării am lovit doar cu stânga”

În urmă cu mai bine o lună. în cadrul unui turneu pe care l-a susținut în Spania, Claudia Nechita, cea mai valoroasă pugilistă a României, s-a ales cu o fractură la mâna dreaptă. Este vorba de metacarpianul 1.

Au urmat apoi etapele medicale recomandate de medic incluzând chiar o intervenție chirurgicală pentru implantarea unor tije.

Apoi a urmat perioada de recuperare, timp în care Claudia a făcut un efort uriaș. Pentru a-și putea menține o formă fizică adecvată marii performanțe, sportiva a strâns din dinți.

Acum se pregătește de Mondialele de senioare din Turcia.

„Am continuat să mă pregătesc în sala de box. În afară exercițiilor fizice mi-am continuat și antrenamentele specifice. Se știe că eu sunt dreptate. Acum, în perioada asta a accidentării mi-am exersat foarte mult doar loviturile cu stânga. Aproape că lovesc mai bine cu stânga decât cu dreapta”, a spus ea glumind.

Pe data de 6 mai, Claudia se va alătură lotului național de box al României care va face deplasarea în Turcia, la Campionatele Mondiale de senioare. „Nici nu încăpea discuție să nu merg. Boxam și cu o singură mână. Acum că mi-au fost scoase și tijele, simt că pot face meciuri frumoase acolo”, a precizat Nechita.

Premii uriașe puse la bătaie de organizatori!

Premiile în bani pe care organizatorii le-au anunțat că vor fi oferite pentru câștigătoarea titlului mondial sunt de-a dreptul fabuloase. „Am aflat și eu că ar fi vorba de 100.000 de dolari. Dacă aș ajunge să câștig banii ăștia ar fi bine drămuiți pentru ceea ce aș avea de cumpărat. Să ajung eu acolo”, a mai spus Nechita zâmbind.

Pugilista română Maria Claudia Nechita s-a calificat în vara lui 2021 în sferturile de finală ale categoriei 54-57 kg la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a învins-o pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali la puncte, decizie în unanimitate (5-0) în Kokugikan Arena. Apoi a pierdut în fața unei pugliste nipone.

Boxul a contribuit la palmaresul olimpic al României până la Tokyo cu o zestre de 25 medalii, dintre care una de aur, 9 de argint şi 15 de bronz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai citite
articole