Claudia Nechita

Claudia Nechita s-a antrenat cu o singură mână la sacul de box. „Din cauza accidentării am lovit doar cu stânga”

În urmă cu mai bine o lună. în cadrul unui turneu pe care l-a susținut în Spania, Claudia Nechita, cea mai valoroasă pugilistă a României, s-a ales cu o fractură la mâna dreaptă. Este vorba de metacarpianul 1.

Au urmat apoi etapele medicale recomandate de medic incluzând chiar o intervenție chirurgicală pentru implantarea unor tije.

Apoi a urmat perioada de recuperare, timp în care Claudia a făcut un efort uriaș. Pentru a-și putea menține o formă fizică adecvată marii performanțe, sportiva a strâns din dinți.

Acum se pregătește de Mondialele de senioare din Turcia.

„Am continuat să mă pregătesc în sala de box. În afară exercițiilor fizice mi-am continuat și antrenamentele specifice. Se știe că eu sunt dreptate. Acum, în perioada asta a accidentării mi-am exersat foarte mult doar loviturile cu stânga. Aproape că lovesc mai bine cu stânga decât cu dreapta”, a spus ea glumind.

Pe data de 6 mai, Claudia se va alătură lotului național de box al României care va face deplasarea în Turcia, la Campionatele Mondiale de senioare. „Nici nu încăpea discuție să nu merg. Boxam și cu o singură mână. Acum că mi-au fost scoase și tijele, simt că pot face meciuri frumoase acolo”, a precizat Nechita.

Premii uriașe puse la bătaie de organizatori!

Premiile în bani pe care organizatorii le-au anunțat că vor fi oferite pentru câștigătoarea titlului mondial sunt de-a dreptul fabuloase. „Am aflat și eu că ar fi vorba de 100.000 de dolari. Dacă aș ajunge să câștig banii ăștia ar fi bine drămuiți pentru ceea ce aș avea de cumpărat. Să ajung eu acolo”, a mai spus Nechita zâmbind.

Pugilista română Maria Claudia Nechita s-a calificat în vara lui 2021 în sferturile de finală ale categoriei 54-57 kg la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a învins-o pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali la puncte, decizie în unanimitate (5-0) în Kokugikan Arena. Apoi a pierdut în fața unei pugliste nipone.

Boxul a contribuit la palmaresul olimpic al României până la Tokyo cu o zestre de 25 medalii, dintre care una de aur, 9 de argint şi 15 de bronz.

6 răspunsuri la „Claudia Nechita”

 1. Avatar victor
  victor

  Bună ziua ma puteți ajuta va rog cu un sfat am dureri de genunchi dreptu cel mai mult de multe ori ce nesuportat iar genunchi stang mai putin asta se in de o luna de zile acum 8 zile am fost și am făcut RMN și a ești rezultatat următoarele descriere:

  Evaluarea IRM actual a genunchi drept releva:

  1-Fără edem osos

  2-Remanieri degenerative incipiente la nivelul structurilor ostro-articulare ale genunchiului drep,cu alterari cartilaginoase minime,caracterizate prin anomalii de semnal parcelare la nivelul cartilajului condilian și al platourilor tibiale,fără pierderi de substanta cartilaginoasa.

  3-Ligament încrucișat anterior nemogen,îngroșat,cu alterari fibrilare partiale-entorso gradu I/II din antecedente

  4-ligament încrucișat posterior și ligamente colaterale fără anomalii semnificativ de semnal IRM actual

  5-cornul anterior al meniscului exter prezintă anomalii de semnal complexă cu traiect oblic,etalata în hipersemnal PD FAT SAT,cu atingerea suprafeței articulare inferioare-leziune tip III(rupt complet)în contex degenerative si/sau traumatic din antecedente pacientului

  6-modificari condropatice patelare gradu I:integritate structurior tendino-ligamentare peripatelare

  7-minim revarsal articular,mai evident la nivelul bursei suprapatelare,retropatelar tubio-femural,precum și la nivelul recesului infrapatelar.

  8-infiltrarea minim a grăsimi Hoffa

  Va rog frumos dacă ma puteți ajuta cu un sfat ce as putea sa fac sa nu se agraveze!sunt tanar am 30 de ani
  Și dacă cunoașteți o clinica sau un spital bună În București sau Timișoara
  Va mulțumesc

  1. Avatar MR
   MR

   Aveti o leziune de menisc cu indicatie chirurgicala artroscopica.

 2. Avatar Kovacs Tunde
  Kovacs Tunde

  Menisc intern cu anomalii de semnalul la nivelul cornului posterior având aspect imagistică sugestiv pentru leziune de gradul 2!

  1. Avatar MR
   MR

   Leziunea de gradul II este la limita interventiei chirurgicale, va recomand pentru inceput recuperare medicala.

 3. Avatar Catalin
  Catalin

  Bună ziua! În urma examinării rmn am primit următorul diagnostic:
  Leziune orizontala la nivel de corn posterior, cu atingerea suprafețelor meniscale;
  Lmi grad 3,corn posterior;
  Edem intraspongios la nivelul platoului tibial, fără fractura;
  Condropatie femural interna grad 2.
  Este nevoie de operație sau se pot trata și cu ajutorul kinetoterapie? Mulțumesc!

  1. Avatar MR
   MR

   Este o leziune mare de menisc care necesita interventie chirurgicala artroscopica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai citite
articole