De ce apar dureri de genunchi după artroscopie?

Artroscopia este o procedură minim invazivă utilizată pentru a diagnostica și trata problemele articulare. Cu toate acestea, după o astfel de intervenție, pacienții pot experimenta dureri în zona genunchiului și este foarte important ca aceștia să înțeleagă că sunt comune. Medicul Mihai Râșcu este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră în cazul în care vă doriți o operație lipsită de durere.

Inflamația și edemul postoperator

Acestea sunt reacții normale ale organismului la o intervenție chirurgicală. După o artroscopie, zona operată poate fi inflamată, aspect ce poate provoca disconfort și durere, iar simptomele pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de severitatea procedurii și de capacitatea de vindecare a fiecărui pacient.

Leziunile de țesut cauzate de instrumentele chirurgicale

Instrumentele utilizate în timpul intervenției pot provoca leziuni minore ale țesuturilor înconjurătoare, inclusiv ale cartilajului, ligamentelor și mușchilor. Acestea pot fi sursa durerilor de genunchi postoperatorii și pot necesita timp pentru a se vindeca complet, însă nu ar trebui să fie considerate motive de îngrijorare.

Complicații postoperatorii

Uneori, pacienții pot experimenta complicații postoperatorii, cum ar fi infecția, hematoamele, tromboza venoasă profundă sau formarea de cheaguri de sânge. Asemenea complicații pot provoca dureri suplimentare și pot necesita tratament medical suplimentar. Dacă durerea de genunchi persistă sau se înrăutățește, este important să consultați medicul pentru a exclude posibilele efecte adverse pe termen lung.

Alinierea incorectă sau instabilitatea articulației

După artroscopie, este posibil ca articulația genunchiului să nu fie aliniată corect sau să prezinte instabilitate. Acest lucru poate fi rezultatul unei reabilitări inadecvate, a unui program de exerciții fizice insuficient sau a unori tehnici chirurgicale care nu au abordat complet problema subiacentă. Alinierea incorectă sau instabilitatea articulației poate provoca dureri și disconfort la nivelul genunchiului, care pot persista până când problema este corectată.

Progresele lente în procesul de vindecare

Fiecare persoană se vindecă într-un ritm diferit, iar progresele lente în procesul de recuperare pot fi un motiv pentru care pacienții experimentează dureri de genunchi după o artroscopie. Unii pot avea o capacitate redusă de vindecare din cauză vârstei, stării de sănătate generală, a unor afecțiuni medicale preexistente sau a unui stil de viață nesănătos. De asemenea, revenirea poate fi întârziată dacă pacientul nu urmează cu strictețe recomandările medicului și programul de reabilitare.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui medic care să vă ajute să obțineți cele mai bune rezultate, nu ezitați să apelați la dr. Mihai Râșcu, care are o experiență de ani de zile în domeniu și care a realizat nenumărate intervenții de-a lungul carierei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai citite
articole