,

De ce apar dureri de genunchi după artroscopie?

Artroscopia este o procedură minim invazivă utilizată pentru a diagnostica și trata problemele articulare. Cu toate acestea, după o astfel de intervenție, pacienții pot experimenta dureri în zona genunchiului și este foarte important ca aceștia să înțeleagă că sunt comune. Medicul Mihai Râșcu este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră în cazul în care vă doriți o operație lipsită de durere.

Inflamația și edemul postoperator

Acestea sunt reacții normale ale organismului la o intervenție chirurgicală. După o artroscopie, zona operată poate fi inflamată, aspect ce poate provoca disconfort și durere, iar simptomele pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de severitatea procedurii și de capacitatea de vindecare a fiecărui pacient.

Leziunile de țesut cauzate de instrumentele chirurgicale

Instrumentele utilizate în timpul intervenției pot provoca leziuni minore ale țesuturilor înconjurătoare, inclusiv ale cartilajului, ligamentelor și mușchilor. Acestea pot fi sursa durerilor de genunchi postoperatorii și pot necesita timp pentru a se vindeca complet, însă nu ar trebui să fie considerate motive de îngrijorare.

Complicații postoperatorii

Uneori, pacienții pot experimenta complicații postoperatorii, cum ar fi infecția, hematoamele, tromboza venoasă profundă sau formarea de cheaguri de sânge. Asemenea complicații pot provoca dureri suplimentare și pot necesita tratament medical suplimentar. Dacă durerea de genunchi persistă sau se înrăutățește, este important să consultați medicul pentru a exclude posibilele efecte adverse pe termen lung.

Alinierea incorectă sau instabilitatea articulației

După artroscopie, este posibil ca articulația genunchiului să nu fie aliniată corect sau să prezinte instabilitate. Acest lucru poate fi rezultatul unei reabilitări inadecvate, a unui program de exerciții fizice insuficient sau a unori tehnici chirurgicale care nu au abordat complet problema subiacentă. Alinierea incorectă sau instabilitatea articulației poate provoca dureri și disconfort la nivelul genunchiului, care pot persista până când problema este corectată.

Progresele lente în procesul de vindecare

Fiecare persoană se vindecă într-un ritm diferit, iar progresele lente în procesul de recuperare pot fi un motiv pentru care pacienții experimentează dureri de genunchi după o artroscopie. Unii pot avea o capacitate redusă de vindecare din cauză vârstei, stării de sănătate generală, a unor afecțiuni medicale preexistente sau a unui stil de viață nesănătos. De asemenea, revenirea poate fi întârziată dacă pacientul nu urmează cu strictețe recomandările medicului și programul de reabilitare.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui medic care să vă ajute să obțineți cele mai bune rezultate, nu ezitați să apelați la dr. Mihai Râșcu, care are o experiență de ani de zile în domeniu și care a realizat nenumărate intervenții de-a lungul carierei sale.

8 răspunsuri la „De ce apar dureri de genunchi după artroscopie?”

 1. Avatar David
  David

  Buna ziua, pe data de 18 septembrie am suferit o interventie chirugicala la nivelul genunchiului. A fost realizata o meniscectomie partiala, in timpul artroscopiei a fost observata si o condromalacie patelara GR 2. In zilele dupa operatie am stat cuminte in pat si m-am deplasat doar prin casa pentru a merge la baie, bucatarie. La 12 zile dupa operatie am parasit prima data domiciliul si am fost la control, mi-au fost scoase firele+ infiltratii cu prp si acid hialuronic. Dupa acest moment au inceput sa apara dureri, atat in zona operata cat si deasupra rotulei. Am contactat medicul care m-a operat si am fost la un nou control( la 4 saptamani dupa operatie) la care el nu a observat nimic deosebit si mi-a recomandat anti-inflamatoare si o crema. Nu am facut recuperare pentru ca medicul mi-a spus ca nu este nevoie (anterior operatiei am facut 3 luni de kinetoterapie) insa durerile la genunchi persista si dupa ce am terminat al doilea tratament, (ma simt mult mai rau decat inainte de operatie) simt durere chiar si atunci cand stau jos pe scaun. La locul de munca nu muncesc fizic (stau la birou). Medicul care m-a operat se scuteste de orice responsabilitate si spune ca este vina mea ca nu m-am protejat si am fortat genunchiul. Am 25 de ani, 1.87 si 95 de kg

  1. Avatar MR
   MR

   Va recomand un RMN de genunchi cu care va astept la consultatie pentru o examinare clinica.

 2. Avatar Marincaș Isai
  Marincaș Isai

  Condromalacie, meniscopatie dreaptă. Alterare ușoară a semnului tensionare al tendonului cvadricrpsului în zona de inserție polul superior al rotulei.Pozitia centrată a rotuliei tip Wiberg 2cu condromalcie retropatelara gr 3.polul superior accentuat pe fateta patelară medialahipoplozaica
  Ligamentele încrucișate anterioare și posterioare intacte. Inserție sinovial ușoară cu revărsare în interiorul articulației în special dorsal la ligamentul încrucișat posterior.Corp articular mic oval liber de 7 mm dorsal de ligamentul încrucișat posterior la nivelul inserție tibiale.Chist ganglioni intraoaos lobulat și poliseptat de 2,1 cm în zona tibiala. Gonartroza în compartimentul articulației mediale a genunchiului cu condropatie femurotibiala gr 3 cu discrete reactive ,femurale subcondrale accentuate la nivelul zonei principale de absorbție a presiunii.Degenerare semnificativă a meniscul medial la nivel pars intermediar și al corpului dorsal cu ruptură oblica în cornul dorsal și suspiciune de forfetare meniscala a cornuliu dorsal. Ușoară luxație a meniscului spre interiorul articulației. Chist Baker într-o locație tipică de 4,5×1,4×1,3cm.

  1. Avatar MR
   MR

   Va recomand o artroscopie care sa rezolve leziunea de menisc,stabilizarea leziunilor condrale si ulterior recuperare medicala,infiltratii cu acid hialuronic,PRP,celule stem

 3. Avatar Neagovici constantin
  Neagovici constantin

  Am facut o artroscopie la genunchi in urma cu 6 zile!!Am inceput sa fac mișcare , dar am o durere mare in partea din spate a genunchiului!! E normal?? Multumesc mult!! Va scriu din Belgia!!

  1. Avatar MR
   MR

   Daca exista un chist Backer in spatele genunchiului, el se poate umfla dupa operatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai citite
articole