,

Despre Artroza – Neatza cu Razvan si Dani

In cadrul emisiunii “Neatza cu Razvan si Dani”, Dr. Mihai Rascu a vorbit despre artroza, afectiune a articulatiilor care apare foarte frecvent in randul populatiei, persoanele peste 50 de ani fiind afectate in proportie de 50%, iar cele de peste 75 de ani in proportie de 100%. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 25-45 de ani sunt afectate din cauza uzurii articulatiei, printr-o munca solicitanta, cat si prin practicarea sporturilor de performanta.


Principala cauza este leziunea traumatica a articulatiei, existand si factori predispozanti ca obezitatea, modificarile de ax ale genunchiului (de exemplu: a articulatiei), dar si existenta unui dezechilibru care apare la nivelul articulatiei.

Primul semn este durerea la nivelul articulatiei la mobilizare, apoi modificarea de volum a articulatiei si dificultatea in a misca articulatia respectiva.
Intrebat de moderatorul emisiunii care este procentul persoanelor care prefera sa se trateze singuri apeland la diferite creme si medicamente si al celor care recurg la ajutorul medicului,
Surprinzator, acesta a afirmat ca se prezinta in numar mare la medic, din pacate insa, intr-un stadiu prea avansat.

Dr Rascu spune ca exista predispozitii genetice im ceea ce priveste aceasta afectiune, dar ca principalul factor il reprezinta uzura excesiva a articulatiei.
Cat despre noile metode aparute pentru combaterea acestei afectiuni, Dr. Mihai Rascu ne vorbeste despre terapia Orthokine, o metoda folosita deja de peste 15.000 de pacienti din Europa, care consta in recoltarea a 60 ml de sange de la pacient in 6 kituri care contin lamele, incubarea la temperatura corpului intre 6-9 ore, apoi reinjectarea sa in articulatie. Dr. Rascu precizeaza ca principalul plus al terapiei este faptul ca amplifica factorii protectivi si regeneratori de 140 de ori, fara niciun adaos strain.

Un alt avantaj este ca terapia nu se afla pe lista tratamentelor interzise de ferderatia de sport.
Dr. Rascu a mai precizat ca nu se pune problema afectiunilor reumatice sau a artrozei in cazul copiilor, ci doar in cazul persoanelor trecute de 50 de ani.

Despre  Artroza – Neatza cu Razvan si Dani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai citite
articole