,

Afectiunile de la nivelul umarului – Digi24

Dr. Mihai Rascu a fost invitat in cadrul emisiunii de stiri de pe postul DiGI 24, unde ne-a vorbit despre dezavantajele lipsei de miscare, a uzurii sau a traumatismelor la nivelul umarului, precum si felul in care ne pot afecta articulatiile si mobilitatea acestuia.

Dr. Rascu sustine ca tendinta de a face sport a crescut in randul tinerilor , insa ca aceasta nu este sustinuta de o incalzire corespunzatoare a musculaturii, ceea ce duce la suprasolicitare si, ulterior la inflamatii si chiar la blocaje ale umarului.
Domnul doctor afirma ca cele mai intalnite afectiuni la nivelul umarului sunt fracturile, precum si rupturile musculare. Dumnealui precizeaza ca in cazul persoanelor trecute de 60 de ani, aceste afectiuni apar in urma suprasolicitarii de-a lungul anilor, asociate cu degradari ale articulatiilor, care in final duc la artroza.

Principalul simptom este durerea care, cu timpul se accentueaza, ducand la limitarea majora a miscarii. In privinta investigatiilor necesare pentru a depista problemele existente, domnul doctor recomanda efectuarea de radiografii sau rmn-uri, iar in cazul afectiunilor mai complicate, sfatuieste pacientii sa le efectueze chiar si cu substanta de contrast.

Ca si tratament, Dr. Rascu spune ca in functie de gravitatea afectiunii, acesta poate consta in medicamente, recuperare medicala, infiltratii cu diferite substante antiinflamatorii sau chiar si interventii chirurgicale, precizand insa ca acestea sunt neinvazive si ca necesita o singura zi de internare. In privinta recuperarii, aceasta poate pleca de la cateva saptamani, ajungand chiar si la cateva luni, in functie de complexitatea interventiei.
Mai mult, aceasta interventie se poate efectua la orice varsta.

In incheiere, domnul doctor sfatuieste din nou persoanele care acuza dureri de umar fie ele chiar si minore, sa se adreseze medicului in vederea unui control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Cele mai citite
articole